Kik hiányoztak a legtöbbet?A komáromi önkormányzati képviselők nagy többsége viszonylag becsületesen eljárt a testület üléseire, a 25-ből 22-en legalább a tanácskozások 80 százalékán részt vettek. Három városatya viszont kifejezetten sokat hiányzott, egyikük újra képviselő lenne.

Egy városi képviselő munkája természetesen nem csak a testületi ülésen való részvételből áll, azonban mindenképp jelzésértékű, hogy egy városatya mennyire kapcsolódik be a testület munkájába. A választók akár ezt is figyelembe vehetik, amikor november 15-én az urnákhoz járulnak, annál is inkább, mivel a jelenlegi 25 képviselő közül 19-en most is indulnak.

Ebben a négy éves választási ciklusban összesen 50 alkalommal ültek össze a városatyák Komáromban (külön számolva azokat, melyeket csak egy következő napon fejeztek be). A jelenléti ívek adataiból kiderül, három városatya az összes testületi ülésen jelen volt: Novák Tamás alpolgármester, Glič Konštantin (függetlenek) és Varga Tamás (Híd). A 25-ből 22 képviselő jó aránnyal látogatta a komáromi parlament összejöveteleit, legalább 80 százalékban jelen voltak, ami kifejezetten jó arány, ha például a pozsonyi parlamenthez viszonyítunk. Akadt viszont 3 képviselő, akik kilógnak a sorból, s meglehetősen sokszor hiányoztak. Táblázatunkból kiderül, kik azok.

Layout 1–          Táblázatunk a városi hivatal nyilvántartásán alapul

(csá)

Top