Kihirdették az Itt otthon vagyunk projekt idei győzteseit

Szakítva a hagyományokkal az Ógyallai Majális alkalmából a Konkoly-Thege Miklós téren  hirdették ki az „Itt otthon vagyunk“ projekt 6. évfolyamának győzteseit.

A művelődési központ előtt felállított szabadtéri színpadon elsőként Zemkó Margit polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Lovász Károly alpolgármester beszédében megemlékezett EU-s tagságunk 10 éves évfordulójáról. Ezt követte a Nyitrai Közösségi Alapítvány és a Heineken Slovensko Rt. által meghirdetett „Itt otthon vagyunk” című támogatási program 6. évfolyamának kiértékelése. Az idei pályázatba 69 projektet nyújtottak be 176 700 euró értékben. A szakmai zsűri 12 projektet támogat ebben az évben 29 700 euró értékben.

A sikeres projekteknek köszönhetően a városban megalakul az első asztalitenisz klub, bölcsőde, nyilvános fitpark, amely minden korosztálynak nyújt majd pihenési lehetőséget. Wi-fi internetes lehetőséget kap a város, a művészeti alapiskolában különleges szaktenterem nyílik, az egykori műjégpálya területén egész évben lesz lehetőség korcsolyázásra, a Konkoly-Thege Miklós Művelődési Központban felújítják a hangtechnikát, a helyi Vöröskereszt alapszervezetének tagjai új, egységes szolgálati ruhát kapnak, a Margit-pusztán lévő Ifjúsági Klub ismét megújul, új sport és gyermek játszótérrel gazdagodik a város.

iTT OTTHON VAGYUNK 11

A nyertes projektek kidolgozói átvették a jelképes összeget tartalmazó emléklapot, majd felavatták a Heineken Slovensko Rt. által felállított emléktáblát és a megjelentek a „Boldogság Fájára“ egy szalagot is feltűzhettek.

A majális a szabadtéri színpadon kultúrműsorral folytatódott, ahol felléptek a Szabadidőközpont táncosai, az újgyallai Lúčik tánccsoport, a Bellő Konkoly-Thege Néptáncegyüttes, a Rosnička gyermek tánccsoport. Ezt követte a májusfa-állítás, majd a rendezvény népmulatsággal ért  véget.

(miriak)

Top