Két új játszóteret nyertünk!Komárom/Ógyalla. Közzétették a Lidl áruházlánc internetes szavazáson alapuló versenyének eredményeit. Eszerint a lakosok összefogásának eredményekét Komárom és Ógyalla is győzött, így két új „méhecskés“ játszótér is épül a járásban.

lidlA játszótér tavalyi átadója

Komáromra más­fél hónap alatt több mint 157 ezer szavazat érkezett, ezzel az első helyen végzett azon városok kategóriájában, ahol egy méhecskés játszótér már felépült – Komáromban tavaly, a Megyercsi utca közelében. Néhány hónapon belül újabb játszótér épül a városban, ezúttal a II-es lakótelep szélén, az egykori Szabadság utcai iskola udvarán.

A 80 ezer euró értékű játszótér a népszerű Maja, a méhecske mesefilm motívumait hordozza, és egy minivárat, kis házikót, homokozót, körhintát, libikókákat, padokat és kerékpárállványt is magába foglal. Ahogy a tavalyi győzelemkor, most is kulcsszerepet vállalt a győzelemben a Žihadielko pre Komárno elnevezésű facebook-oldal, amely fáradhatatlanul buzdított a szavazásra. Ismert komáromiak, orvosok, városi képviselők is beszálltak a népszerűsítő kampányba.

De nemcsak Komárom, hanem Ógyalla is győzött saját kategóriájában (kisvárosok), mégpedig az idei verseny során az abszolút legtöbb szavazatot gyűjtve – több mint 261 ezret. Ez azt jelenti, hogy a járás legkisebb városa is gazdagodik egy új játszótérrel.

A Lidl versenyébe azon települések kapcsolódhattak be, ahol van a társaságnak áruháza. A játszóterek a tavasz és a nyár folyamán épülhetnek meg.

(d)

(Cikkünk a Delta március 12-i számában jelent meg.)

Top