Karate: Jóba Attila aranyérmes

Október 4-én, szombaton, Jóba Attila és Bogárová Dominika Horvátországban vettek részt egy nagyszabású nemzetközi versenyen az országos válogatott keretével. Jóba Attila remek teljesítményt nyújtva mindegyik összecsapását hozta, és aranyérmes lett. Bogárová Dominika kata formagyakorlatban és kumite küzdelemben is kiemelkedően teljesített, sorra nyerte a meccseket, de a dobogóért folytatott küzdelemben, 4:0 ás vezetésnél egy taktikai hibának köszönhetően kilépett a tatamiról, amiért leléptették. A februári Európa-bajnokság előtt még két megpróbáltatás van hátra: a szlovák kupa és a bajnokság.

karatekep
Remekeltek Markovics János tanítványai

Az első őszi versenyt Cegléden, szeptember 20-án rendezték meg, ahol öt ország (Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Románia, Ausztria) növendékei vettek részt. Ez a verseny egyben válogató is volt a novemberi Európa-bajnokságra, melynek Litvánia ad otthont. A magyarországi erőfelmérőn Hupián Krisztina 3. helyezést ért el. Később a IX. Nemzetközi Almásfüzitő Kupára is elutaztak a Seishin Karate Klub képviselői, és 130 induló közül a következő eredményekkel zártak:

1. helyezettek: Bakos Orsolya Virág, Bakos Tamás Máté, Trenčík Erik (Keszegfalva), Kósa Tamás (Dunaszerdahely), Nagy Róbert (Ekecs)
2. helyezett: Markovics Áron (Keszegfalva)

A résztvevőket Hupián Krisztina és Trenčík Nikolas készítette fel.

(KGD)

Top