Kapcsolódjon be a Miss Kompost 2014 versenybe

A Föld Barátai nonprofit szervezet a Környezetvédelmi Tevékenységek Központjával közösen idén negyedik alkalommal hirdette meg a Miss Kompost elnevezésű versenyét magánszemélyek részére.

A kezdeményezés a házi komposztálást szeretné népszerűsíteni, rámutatva, hogy a biológiai hulladék újrahasznosítása a modern életstílus szerves része. Egyben lehetőséget kínál a polgárok számára az általuk alkalmazott különböző újrahasznosítási technológiák bemutatására, a tapasztalatok átadására, az információcserére. A szervezők a jelentkezőktől három fényképet várnak a komposztálási mód leírásával együtt, és arra is kíváncsiak, miből készült az adott komposzt. Várják továbbá a témával összefüggő érdekes, humoros történeteket, de akár verseket, meséket is. A döntőbe kerülő versenyzőktől három kilogramm komposztot is kérnek majd. A jelentkezéseket szeptember 5-ig fogadják, a szeptember 29-i döntőbe – amelyet Trencsénben a Biovásár során tartanak – a szakmai zsűri döntése alapján öten kapnak meghívást. A legjobbakat értékes díjakkal jutalmazzák.

komposzt
Kapcsolódjanak be a versenybe. Fotózzák le a házi komposztálójukat, csatoljanak hozzá egy rövid leírást és küldjék el az alábbi elérhetőségek egyikére 2014. szeptember 5-ig: Priatelia Zeme – SPZ, P. O. BOX H-39, 040 01 Košice. E-mail: miss.kompost@priateliazeme.sk.

Miriák Ferenc: A szerző felvétele

Top