Kamerarendszer a GHT tavon

GELLÉR. 2014 április elején, mintegy két éves előkészítő munka után a szabadidő kihasználása terén egy új létesítménnyel gazdagodott Gellér. A kisközség kataszterében található régi kavicsbányán a helyi önkormányzat és a falu horgászainak összefogása eredményeként horgásztó létesült. A „horgászparadicsom” működtetésére egy új, független horgásztársulás jött létre, ahogy ők magukat nevezik, a GHT (Gelléri Horgászok Társulása). 

A független horgásztársulás egyik legfőbb gondját a tó őrzése okozta. A tavalyi évben úgy nappal mint éjszaka a tagok állandó őrző szolgálatot végeztek a tó egész területén. Ez több esetben túl megterhelő volt a tagok számára, ezért egy modernebb, átláthatóbb megoldást kerestek, mígnem tavaly novemberétől 6 kamerából álló térfigyelő rendszer felügyeli a tavat. S ahogy Rácz László elnök elmondta, a kivételes minőségű Amax-térfigyelő IP kamerák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

Mi is megtapasztalhattuk kivételes képminőséget, melyet HD felbontásban ad vissza, és egy hétig tárolja a felvett anyagot. A ráközelítési lehetőségnek köszönhetően szinte biztos, hogy az illetéktelenül horgászók személye nem marad sokáig titokban. A kamerák úgy vannak felhelyezve, hogy a tó egész területét befogják, és az esetleges rongálások megelőzésére egymást is látják. A rendszer, amely nemcsak nappal, de az infra fényeknek köszönhetően éjszaka is jó minőségű képet produkál, jelenleg próbaüzemeltetés alatt áll. A tényleges üzemelés a napokban indul, amikortól is a megbízott halőrök felváltva, otthoni számítógépük segítségével, állandóan felügyelik majd a tavat és szükség esetén riasztják az illetékes szerveket.

Úgy néz ki a gelléri független horgásztársulás tagjai, felhasználva a modern technikát, hosszútávra megoldották a tó biztonságos őrzését.

-pint-

Top