Jóváhagyták a társadalmi szervezetek támogatásátÍMELY. A képviselő-testület legutóbbi ülésén terjesztette be a község polgármestere, Tyukos Ferenc a társadalmi szervezetek anyagi támogatását és a nagyobb beruházások költségét is. 

A polgármester elmondta: a képviselők tanulmányozásra előre kézhez kapták a község 2015-ös évre szóló költségvetés-tervezetét. A tervezetbe bedolgozták a társadalmi szervezetek kérvényeit, mely szerint a Vöröskereszt megkapta a kért 450 eurót, az Ifjúsági Klub 1000 euró helyett 500-at kapott, a Naszvad-ímelyi Szabadidőközpont sport szakosztálya 2400 helyett 1660 eurót, a Lövészklub (Black Archer) 300 eurót, a nyugdíjasklub megkapta a kért 650 eurót, a Csemadok 1000 eurót, az ímelyi Testnevelési Egyesület 23 250 eurót, a Vadász Szövetség 500 eurót, a Kutyakiképző Klub 600 eurót, a Kisállattenyésztők Szervezete 450 eurót, a Szikes citeraegyüttes 300 euró támogatást.

Tyukos Ferenc ismertette a 2014-2020-as évre szóló új községi fejlesztési tervezetet. A következő hat évben a község a lehető legtöbb uniós pályázatot szeretné benyújtani, mivel szükséges lenne a sportpályán lévő szociális helyiségek felújítása, a tűzoltószertár tetőszerkezetét is szeretnék megjavítani, felépíteni egy többfunkciós házat, a komposztálót és a környezetvédemi udvart, valamint szükség lenne a közvilágítás felújítására is. Már ebben az évben is növelni szeretnék a terepen dolgozó szociális és a közhasznú munkások számát.

(miriák)

Top