Jótékonysági tanszergyűjtés

A közelgő tanévkezdés apropóján jótékonysági tanszergyűjtést hirdet a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja. Cél, hogy a szociálisan rászoruló családok számára könnyebbé tegyék a szeptemberben kezdődő tanévet.

38040844_10155627289118779_1683530126656012288_n

Országszerte három városban, Komáromban, Rimaszombatban és Királyhelmecen gyűjtenek füzeteket, ceruzákat, tollakat és egyéb tanszereket, valamint használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat rászoruló gyermekek számára. Fontos, hogy a felajánlott tárgyak tiszták és használhatók legyenek.

Komáromban a Diakóniai Központban, a Jókai utca 34. szám alatt van a gyűjtőpont, hétfőtől péntekig, 9 és 15 óra között várják az adományokat. Haris Szilárd, a Diakóniai Központ lelkésze elmondta, a gyűjtés augusztusban folyik, de a hónap vége felé már elkezdik felvenni a kapcsolatot a kedvezményezettekkel. S kik kapják az adományokat? „Az adományok célcsoportja az összegyűlt táskák és tanszerek mennyiségétől függ. Vannak iskolák, akikkel jó kapcsolatot ápolunk. Egyébként pedig, felhívásunkra lehetséges támogatandó félként is jelentkezni“ – válaszolta érdeklődésünkre a lelkész.

Hozzáfűzte, a tavalyi évben 30 iskolatáskát tudtak összegyűjteni. Ezeket a bacskai magyar alapiskola és a királyhelmeci speciális iskola kis diákjai kapták meg, akik nagyon örültek a tanév eleji ajándéknak.

(cs)

(Cikkünk a Delta augusztus 7-i számában jelent meg.)

Top