Jótékonysági est Bátorkeszin

A Felvidék Rádió szervezésében jótékonysági koncertre került sor az erdélyi Dózsa György falucskában működő, Isteni Irgalmasság Gyerekvédelmi Központban élő gyermekek javára.

A megjelenteket Árvai Tamás és Árvai Renáta köszöntötte, aki elmondták, nyáron kerültek kapcsolatba a Böjte Csaba atya alapítványai által támogatott otthon tizenöt lakójával, akik Nagy Beáta jóvoltából Bátorkeszin töltöttek egy hetet. A búcsúesten az Árvai család szervezte a diszkót, ahol az egyik kisfiú arra kérte őket, egyszer látogassanak el hozzájuk is Dózsa Györgyre és akkora hangszórót vigyenek magukkal, hogy még az égben is hallják a zenét.

Megígérték, és ilyen ígéretet nem szabad félvállról venni, így szinte azonnal elkezdték szervezni ezt a jótékonysági estet. Felemelő érzés, hogy annyian e nemes cél mögé álltak, több helyen élelmiszer- és ruhagyűjtésbe kezdtek, tanszereket, iskolatáskákat kaptak, idős emberek szólították meg őket, mondván, a koncertre ugyan nem jönnek el, de a belépő-díj összegét szeretnék felajánlani. Bátorkeszi vezetésétől a falunapon Polgármesteri díjat kapott kezdeményezésük, az ezzel járó 300 euró pénzjutalmat természetesen szintén e nemes célra fordították.
Az adakozók jóvoltából összegyűjtött 1916 eurót október 10-én  juttatták el a szervezők, Árvai Tamás és Reni barátaikkal együtt az erdélyi árvák részére, Dévára.

Koncerterdelyi
Az esten fellépett Vadkerti Imre barátaival, Zsapka Attilával és Emmer Péterrel. Őket követve, a Felvidéki Rockszínház énekesei szórakoztatták a nemes szándékú, adakozó közönséget.

Kép és szöveg: miriák

Top