Jókai Színház: Bolha a fülbe

Georges Feydeau 1907-ben írta a Bolha a fülbe című bohózatot, amelyet január 31-én, pénteken este hét órakor mutat be a Komáromi Jókai Színház társulata, Horváth Illés m. v. rendezésében, hazai és magyarországi negyedéves színművészeti egyetemi hallgatókkal és vendégművészekkel.

Bolha a fülbe-5

Chandebise, egy biztosítási cég igazgatója levelet kap egy ismeretlen hölgytől. Randevúra hívják a Felhergelt Bakmacska nevű szállodába. Chandebise eldönti, inkább a legjobb barátját küldi maga helyett. Ám a levelet a gyanakvó felesége írta, hogy lépre csalja. A barát pedig nem más, mint a feleség vérmes udvarlója. Egymás karjaiba futnak, de a légyott rémálommá változik, amikor kiderül: Chandebise-ből kettő van.

„Nehéz műfaj a vígjáték, ha nem elég jó az előadás, az ott, a helyszínen azonnal kiderül – mondta a rendező az egyik próba után. – Amikor vígjátékot rendezek, nagyon izgatottan ülök be a premierre, hogy működik-e az előadás, és mások is viccesnek tartják-e, amit mi viccesnek tartottunk. Előre megígérni a sikert elbizakodottság lenne a részemről, biztosan állítani nem merek mást, mint hogy mindent megteszünk a dologért. Bízom benne, hogy nagyon szórakoztató és vicces előadás lesz.”

Melecsky Kristóf negyed-éves színművészeti hallgatónak Camille Chandebise az első nagyszínpadi szerepe a Komáromi Jókai Színházban. Victor-Emmanuel Chandebise igazgató (Mokos Attila) beszédhibás unokaöccsét játssza.

„Camille nem a darab leg-egyszerűbb szerepe, és ahogy haladunk a próbákkal, egyre inkább rájövök, milyen nehéz. Örültem a lehetőségnek, hogy végre nagyszínpadon is játszhatok. A szerepet technikailag nagyon nehéz megcsinálni, hogy jól működjön, de élvezem. Vannak részek, amikor már megy, más részekben még nem, de van időnk dolgozni vele a premierig” – mesélte szerepéről.

Raymonde Chandebise, a feleség szerepében a szenci származású Holecskó Orsolya m.v. először lép komáromi színpadra. „Ebben a színházban csodálatos emberek vannak, nagyon jó élményekkel gazdagodtam az elmúlt egy hónapban. Horváth Illésen kívül azelőtt Szabó Viktort ismertem, akkor kezdett Zalaegerszegen, amikor ott játszottam, egy-két itteni kollégát láttam már színpadon. Mindenki azonnal nagyon befogadó volt. A Bolha a fülbe olyan, mint egy kotta. Ha ezt a kottát sikerül jól eljátszanunk, igényesen szórakoztató előadás születhet” – nyilatkozta a színésznő.

A három felvonásos előadás dramaturgja Kardos Tünde. A díszleteket Vereckei Rita m.v., jelmezeit Gálvölgyi Anett m.v. és Miovác Márton m.v. tervezte. A zenei vezető Zságer-Varga Ákos m.v., a koreográfus Balázs László m.v., a rendező asszisztense Balaskó Edit. A pénteki premier után február 1-jén, szombaton 19 órakor (a Jókai bérlet érvényes), illetve február 2-án, vasárnap 15 órai kezdettel (a Lehár bérlet érvényes) tekinthető meg a Bolha a fülbe című bohózat a Komáromi Jókai Színházban.

(jsz)
Fotó: Milan Drozd

Top