Jó szezont zártak a strandok

Hőségrekordok dőltek meg idény nyáron, a tartós kánikulának köszönhetően tömegek látogattak ki a komáromi és a környékbeli strandokra. 

medence

A tavalyi esős nyár után idén az észak- komáromi termálfürdőt is ellepték a csúszdázó gyerekek, a napozó és hűsölni vágyó családok. Az utolsó négy évet tekintve, a legjobb évhez képest is 7-10 százalékkal nőtt a látogatók száma, így a strand idén 11-12 százalékkal több bevétellel zárt. „A fürdő hétvégente elérte az 1500 személyes maximális látogatói kapacitását, hétköznaponként pedig átlagosan 600-1000 személy strandolt nálunk“ – összegezte az idényt Vörös Magdaléna, a termálfürdő vezetője. Nagyrészt hazai turisták hűsítették magukat a vízben, de szép számmal érkeztek cseh, német és lengyel vendégek is. Az idény a komáromi termálfürdőben még nem zárul: szeptember 20-ig nyitva tartanak.

A dél-komáromi Brigetio gyógyfürdőnek is növekedett a forgalma a nyári hónapokban, a tavalyi év első 8 hónapjához képest több mint 30 százalékkal nőtt az eladott belépőjegyek száma. A fürdőhöz tartozó Thermal Hotelben is 17 százalékkal többen fordultak meg – számolt be a szezonról Kovács Károly ügyvezető. A jubiláló létesítményben idén jobbnál jobb programokkal várták a turistákat. Egész évben, havi rendszerességgel szerveztek éjszakai fürdőzéseket, amit nyáron élőzene tett még hangulatosabbá. Kovács hozzátette, ez a program az ősszel is tovább folytatódik, ezentúl a belső medencéket és a szauna világot próbálhatják ki a vendégek, szauna szeánszok kíséretében.

A pati gyógyfürdőben is jó eredményeket tudnak felmutatni az idei nyári szezon után. Napos, meleg hétköznapokon 500-800, szombatonként 1200-1800, vasárnaponként pedig 1500-2400 látogatója volt a strandnak. „Az előző évhez képest idén 25 százalékkal emelkedett a látogatottságuk, az elmúlt 10 év viszonylatában pedig folyamatos vendégszám növekedésről tudunk beszámolni“ – mondta el Boncsek Péter, a strand vezetője. Hétköznap a pati üdülőfaluban pihenő turisták többségét a cseh és a szlovák látogatók adták, hétvégente azonban a Duna-menti, a Garam-menti és a Vág-Zsitva menti régió családjai lepték el a medencék környékét.

(sza)

Top