Jó évadot zárt a színház

Komárom. Évadzárót tartottak a Jókai Színházban múlt kedden. Elmondták, milyen felújítások zajlanak a nyári szünetben az épületen kívül és belül, szóltak a bérlethirdetésről, majd társulaton belüli díjakat osztottak.

190618_114101

Dobai Tibor gazdasági igazgató közölte, nyílás­zárókat cserélnek majd, ez a projekt a közbeszerzés előtt áll. 730 ezer euró áll a rendelkezésükre, de ebből az összegből nemcsak új ablakok és ajtók kerülnek felszerelésre, hanem le is tisztítják az épületet. Lecserélnek 24 mikroportot. A két Komárom támogatásával, 27 ezer euróból felújították a színház melletti parkolót, a hiányzó részt a Jókai Alapítvány adta. Hamarosan rendszámfelismerő sorompót is kihelyeznek. Szintén 27 ezer euróba kerül majd a nagyfelbontású LED-fal, amelyet az épület homlokzatán helyeznek majd el.

Ferencz Anna-Szabó Gábor

A megjelentek szavazatai alapján Bandor Éva Jászai Mar-díjas színművésznő kapta az idei Ferenczy Anna-díjat, amelyet távollétében férje, Szabó Gábor, a Vasmacska Filmklub búcsúzó vezetője vett át. Görözdi Szilárd, a színházból távozó hangtechnikus lett az évad legjobb dolgozója. A társulatból Holocsy Katalin és Majorfalvi Bálint kapták a legtöbbet dolgozó színészek Színészrobot-díját.

(d)
Fotó: Töltésy Rudolf

Top