Játékmackó- és babakiállítás Búcson

Több mint húsz év után ismét rendeztek kulturális eseményt az egykor szebb éveket is megélt kultúrházban. A Csemadok Búcsi Alapszervezete a Búcsi Baba klubbal közösen Szent István király ünnepe, az Új kenyér ünnepe alkalmából a kultúrház felújított előcsarnokában játékmackó- és babakiállítást szervezett.

A tárlat az első világháborútól napjainkig ad áttekintést a gyermekjátékok világáról. A kiállításon több mint száz játékbabát tekinthetnek meg az érdeklődők, melyek búcsi családoktól származnak, akik a kiállítás idejére bocsátották kincseiket a köz rendelkezésére. A tárlat a legkülönbözőbb nemzedékeket mozgatja meg, hiszen a legkisebbektől a nyugdíjasokig mindenkit érdekelnek a régmúlt játékai, babái, mackói.

babakiallitas
A kiállítás megnyitását követően a Faluházban a Hárompatak zenekarral táncházra került sor, de volt még lovaskocsikázás, palacsintakóstoló és különböző kézműves foglalkozások.

babakiallitas1
Grajszki Szabó Szilvia elmondta, a kultúrház felújítását májusban kezdték. Az anyagi lehetőségeik korlátozottak, de így is sikerült felújítani az előcsarnokot, új konyhát és fényképezésre alkalmas helyiséget rendeztek be. Pályázatot nyújtottak be a kultúrház felújításának befejezésére. Terveik között szerepel még egy kenyérsütési bemutató, budapesti kirándulás és Derzsi György fellépése.

Kép és szöveg: miriák

Top