Ismét rekordot döntött az újszülöttek száma

Komárom. Újabb csúcsot döntött a komáromi kórházban született babák száma. Évek óta tart a trend, ami nemcsak annak köszönhető, hogy valamivel több az újszülött a régióban, hanem annak is, hogy nemcsak komáromi járásbeli kismamák választják a komáromi szülészetet, hanem távolabb élők is.

Chobotničky-v-komárňanskej-nemocnici-strážia-bábätká-e1533803739695

Tavaly összesen 930 gyermek született a komáromi kórházban, ami 31-gyel több, mint az előző évben. Közülük 472 kislány és 458 kisfiú, nyolc alkalommal ikrek jöttek világra – mondta el kérdésünkre Martina Pavliková, a kórházat működtető AGEL csoport szóvivője.

A komáromi kórház szülészete, illetve újszülött osztálya évek óta népszerű. „Az anyukák elsősorban az orvosok és nővérek hozzáállását dicsérik, a professzionális gondoskodást, illetve szolgáltatásainkat. Örömmel térnek vissza hozzánk, ami arra motivál minket, hogy még inkább emeljük az egészségügyi gondoskodásunk színvonalát“ – nyilatkozta Miroslav Jaška kórházigazgató.

Jellemző az elmúlt évekre, hogy egyre magasabb a szülő nők átlagéletkora. 2019-ben a komáromi kórházban szülő legidősebb kismama 47 éves volt, a legfiatalabb 15 éves. A leggyakoribb újszülött lánynevek tavaly a Sofia, Natália és a Nina voltak Komáromban, a fiúk esetében pedig az Olivér, Krisztián/Kristián és a Tamás/Tomáš. Ritka és különleges nevekben sem volt hiány, akadtak olyan szülők is, akik a Jess, vagy éppen a Colen keresztnevet adták fiúgyermeküknek, illetve lányok esetében Bria, Caliope és Bernice nevet.

(cs)

Top