Ismert előadókkal készül a Dunamocsi burcsákfesztivál

A tavalyi nagy érdeklődésre építve idén újra lesz burcsákfesztivál Dunamocson. A két napos ingyenes rendezvény számtalan programmal és ismert előadókkal várja az érdeklődőket. A finomságokon kívül a humor és a jó muzsika is teret kap. Augusztus 29-30-án kerül sor a Dunamocsi burcsákfesztiválra.

A Duna parti község tavaly rendezte meg először a szürethez köthető nedű népszerűsítését célzó fesztivált. A két napos program azonban jóval többről szól, a község a család minden tagjának biztosít programot. Már tavaly is több ezer elégedett résztvevő érezte jól magát Dunamocson, idén is várják az érdeklődőket a széles régióból. A péntek esti fellépők közt ott lesz a Szőttes, a Dumaszínház két tagja – Felméri Péter és Bruti, továbbá a fiatalok körében az egyik legközkedveltebb magyar zenekar, a pécsi 30Y. Szombaton a tehetségkutatóban feltűnt Király L. Norbi, a Jóvilágvan és az LGT Revival Band muzsikál, de az Egy szoknya, egy nadrág című zenés darab is megtekinthető a színpadon. Késő este DJ Fada gondoskodik a hangulatról. A programok minden esetben ingyenesek.

„Idén is igyekeztünk úgy szervezni a programot, hogy mindenki találjon magának valót” – mondta el a Deltának Banai Tóth Pál polgármester. A különböző helyi ételkülönlegességek mellett lesz lecsófőző verseny is, a gyerekeket játékkiállítás várja, de a lampionengedés is minden bizonnyal elnyeri majd a tetszésüket. A rendezvényen több mint tíz dunamocsi borász hozza el a burcsákját, de természetesen borokat is lehet fogyasztani, a sörivókat pedig a sörbicikli várja – teszi hozzá a polgármester.

murci
A fesztivált nagy részben pályázatok és támogatók bevonásával valósítják meg. „Szeretnénk megmutatni községünket és a térségünk finomságait az ide érkezőknek, a visszatérőket pedig mindig szívesen látjuk. Örülnénk, ha a dunamocsi családok újra nagyon sok ismerősüket láthatnák vendégül és egy jó alkalom nyílna a kikapcsolódásra. Ami ugyancsak fontos, hogy a helyi borászok megmutathatják egész éves munkájuk gyümölcsét” – mondta el Banai Tóth Pál.

(kb)

Top