Ingyenes önvédelmi gyakorlatot tartanak

Komárom. Március nyolcadikán, pénteken este hat órakor a hetes lakótelepen található Wigwam épület alagsorában kerül sor ingyenes oktató-előadásra, melyen a komáromi kempósok bemutatják, hogyan védheti meg magát az utcán az ember bármilyen fizikai támadástól. Szó lesz továbbá arról is, hogyan ismerhetik fel és kerülhetik el az esetleges konfliktust.

kempo

Szayka Róbert öt danos mester lapunknak elmondta, azért döntött az ingyenes tanfolyam mellett, mert az utóbbi időben sajnos volt néhány példa arra, hogy Komáromban az emberekre a nyílt utcán támadtak rá: „Nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek kezelni tudjanak egy ilyen szituációt és nemcsak önmagukat, de a szeretteiket is meg tudják védeni. Főleg a hölgyeknek ajánlom a tanfolyamon való részvételt, hiszen a támadók többségében velük próbálkoznak, de szívesen látjuk a párokat és a férfiakat is”

Először egy elméleti előadásra kerül sor, majd gyakorlati bemutatót is tartanak, melyen bármelyik érdeklődő részt is vehet. Természetesen, ha valaki hosszabb távon is érdeklődik a kempó és az önvédelem iránt, két hónapos tanfolyamukon is részt vehet, ahol az önvédelem alapjait is elsajátíthatják. “Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy az első szeminárium ingyenes lesz, tehát bátran csatlakozzon mindenki, akit csak egy kicsit is érdekel a dolog”.

Szayka Róbert lapunknak elmondta, nemcsak egy alkalomról lesz szó, a jövőben is szervezni fognak hasonló szemináriumokat, hiszen nagyon fontosnak tartja Komárom közbiztonságának emelését, ehhez pedig a lakosok felkészültsége is hozzájárul. Az érdeklődők a 0905 360 205-ös telefonszámon tehetik fel kérdéseiket, egyenesen a fekete öves mesternél.

(d)

Top