Ingyenes képzéseken szereznek modern tudást az 50 évnél idősebbek

A Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség (RRA Komárno) ingyenes képzései során az 50 évnél idősebbek több témakörben is modern tudással gyarapodnak. A Silver Economy nevet viselő projekt foglalkozásain szakképzett oktatók irányításával sajátíthatják el az ezüst gazdaság szereplői azokat a készségeket, melyek szinte már elengedhetetlenek a jelenkorban való boldoguláshoz. 

 

A Silver Economy keretén belül a tavalyi év áprilisában valósult meg egy vásár, melyen több mint 120 kiállító vett részt, szlovák és magyar régióból egyaránt. A rendezvény legfőbb céljaként igyekezett rámutatni arra, hogy az 50 év feletti korosztály, mely az ezüst gazdaság piacát képezi, képes ösztönözni a gazdaságot arra, hogy keresletet teremt új termékek és szolgáltatások iránt.

A Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség ezt az eseményt továbbgondolva, ezúttal ingyenes tanfolyamokat hirdetett meg az 50 év felettiek számára Komáromban és Somorján. A közelmúltban elindult tanfolyamokon a résztvevők szakképzett oktatók irányításával leshetik el azokat a fortélyokat, melyek a fiatalabb generációk számára mondhatni már gyerekjátéknak számítanak, és amelyek elengedhetetlenek a modern korban való boldoguláshoz.

silver-economy-6

 A Silver Economy projekt ingyenes képzései széles rálátást adnak az ezüst gazdasággal kapcsolatos változó fogalomkörre és az idősödési folyamatok veszélyei helyett a lehetőségek felől közelíti meg. A tanfolyamon résztvevő, az ezüst gazdaság piacához tartozó korosztály ugyanis a gyártók számára a termékek és szolgáltatások új, óriási választékát jelenti, miután új javak iránt teremtenek keresletet. A számos kétnyelvű rendezvények, konferenciák és workshopoknak köszönhetően pedig a különböző nyelveket beszélő résztvevők közötti együttműködés is erősödik, illetve a határon átnyúló tevékenységek is élénkülnek.

 A szervezőknek a projekttel emellett nem titkolt céljuk erősíteni az állami- és a magánintézmények, az ipari és kereskedelmi társulások, kereskedelmi kamarák, valamint az idős embereket képviselő intézmények közötti határon átnyúló együttműködést a szürke gazdaság termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztéséért.

 A Silver Economy projekt ingyenes tanfolyamjairól szóló bővebb információkért érdemes ellátogatni a www.skhu-silver.eu/ weboldalra.

 A tanfolyam az SKHU/1601/4.1./164 számú, Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program részeként valósul meg, az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Szlovák Köztársaság költségvetése támogatásából.

 (x)

interreg_hu_1600x116

Top