Idén biztos nem lesz címvédés

November 20-án délelőtt 11-kor ismét a komáromi sportcsarnokban rajtol el a városi teremlabdarúgó-bajnokság új szezonja. Ehrenberger Erik idén is elvállalta a pontvadászat szervezését, így fel is tettünk neki néhány kérdést.

– Idén hány csapat jelentkezett?

11 alakulat jelezte részvételi szándékát, s bár még nem mindenki rendezte el a jelentkezéssel járókötelezettségeket, úgy gondolom, minimum 10 csapattal biztosan elrajtolunk.

– Úgy hírlik, több olyan gárda sem indul, mely az elmúlt években meghatározó szerepet töltött be a bajnokságban.

Így van, ez sajnos igaz. Biztosan nem lesz címvédés, mivel az Oxygén idén nem nevezett be, csakúgy, ahogy az 1. FC Doki csapata sem.

– Mi lehetett a gond?

Ezt szerintem nem kell oldogatni. Sajnálom, hogy két ilyen jó csapat nélkül bonyolítjuk majd le a bajnokságot, de idén így alakult. Örülök annak, hogy azért még így is vagyunk 11-en. Ugyanakkor az Anaplast (egykoron Felvidéki Sasok) ismét beszállt a versenybe, ők pedig már voltak bajnokok is.

– A címvédő tehát nem lesz a pályán, így a többieknek jelentősen megnő az esélyük a végső sikerre. Mit gondolsz, idén ki lehet a favorit?

Bauring, Barracuda, Rutin Anaplast. Most így hirtelen erre a három csapatra tippelnék, mint végső esélyes, de persze meglepetések mindig lehetnek.

cof
– Miben fog különbözni az idei évad a tavalyitól?

Minden évben éri némi kritika a játékvezetést, én pedig folyamatosan azon gondolkodom, hogyan lehetne kiküszöbölni az elkerülhető hibákat. Ehhez azonban mindenkire szükség van, a csapatok is sokat segíthetnek a korrekt játékvezetésben. Idén jobban szeretném motiválni a sporikat is, meglátjuk, hogy sül el.

– Továbbra is a komáromi sportcsarnok lesz a helyszín?

Igen, itt semmi sem változik. Alapjáraton vasárnap délután kettőtől kezdődnek majd a meccsek, de lesz majd szombati forduló is, hiszen nem mindegyik vasárnap szabad. A nyitóforduló azonban délelőtt 11-kor rajtol, hiszen este már a röpiseké lesz a terep. Az érdeklődők továbbra is ingyen nézhetik a meccseket.

A résztvevő csapatok: Bauring City, Black Bull Litovel, Amfora, Rutin Anaplast, U20, Young Boys, Team Technicad (volt KrálikTV), Barracuda, Aureus, Antigén, Csoda bal

Az első forduló párosításai:

Bauring City – Team TechniCAD

Black Bull Litovel – U 20

Blue Diamonds- AUREUS

Antigén – Barracuda

Amfora – Rutin Anaplast

Csoda bal – szabadnap

További információk: www.facebook.com/Futsalkomarno 

Top