Helyi termelők, figyelem!Kukkonia Polgári Társulás olyan helyi termelőket keres, akik hagyományos receptek alapján készítik a termékeiket, helyi alapanyagokat használnak, és hasonlóan gondolkoznak a régió hagyományainak megőrzéséről.

kukkonia1

A termelőknek a projekt keretén belül lehetőségek kínálnak a termékeik propagálására. A kiválasztott termékek egy regionális minőségi védjegyet kaphatnak. A „Product of Kukkonia” megjelöléssel a régió jellegzetes termékeit és szolgáltatásait jelölik meg. A fogyasztók számára ez azt szavatolja, hogy a termék eredetazonos, minőségi és egyedi. A helyi termelőknek pedig óriási lépéselőnyt jelenthet a termékek közös népszerűsítése.

DSC_0089

A jelentkezés feltétele, hogy a termelő vagy a gyártó székhelye a csallóközi régióban legyen, a gyártás során betartsák a megfelelő higiéniai előírásokat, az előállításnak ne legyenek negatív hatásai a környezetre, továbbá hogy helyi és/vagy hagyományos recept alapján készüljön a termék, amely legalább 65 százalékban helyi alapanyagot tartalmaz. A bemutató leveleket szeptember végéig várják a product@kukkonia.sk e-mail címre, legkésőbb október közepéig pedig mindenkinek válaszolnak.

sza

Top