Havonta is fizethetjük a vízdíjat

Új, lakosságbarát szolgáltatást vezet be a komáromi víz- és csatornaművek, a KOMVaK. Áprilistól lehetőség lesz a szolgáltatás díját havonta fizetni, így a családi költségvetés számára is tervezhetővé válik a víz- és csatornadíj befizetése. Elsőként azok a fizikai személyek élhetnek az új lehetőséggel, akiknek több mint 50 eurós számlát kell fizetniük félévente, később azonban jogi személyek számára is elérhetővé válik. A vízművek vezérigazgatóját, Ruman Patrikot kérdeztük.

vizora1

„Ezen újítás bevezetését áprilisban tervezzük, mégpedig azon fogyasztóknál, akiknél ebben a hónapban esedékes a vízóra leolvasása. A vízművek munkatársai a fogyasztás leolvasása után kiállítják az előző félév fogyasztásának számláját, majd a számla végösszegéből számítják ki a havonta fizetendő összeg nagyságát. Természetesen az új szolgáltatással nem kell minden fogyasztónak élnie, ez egy lehetőség“ – mondta el lapunknak a vállalat igazgatója.

Hozzátette, aki szeretné igénybe venni a havi díjfizetést, annak nem kell mást tennie, csak a közeljövőben kiküldésre kerülő szerződés-kiegészítést aláírni, majd a vállalat székhelyére visszaküldeni. Ezután már havi rendszerességgel történik majd a víz- és csatornadíj kiegyenlítése. Ez postai csekk befizetésével, banki átutalással, vagy személyesen történhet meg a vállalat székhelyén lévő ügyfélszolgálati irodában.

„Hogy az egész rendszer az ügyfelek megelégedésére, nehézség nélkül működjön, fontos a fogyasztók közreműködése is: lehetővé kell tenniük a rendszeres, évente két alkalommal történő vízóra leolvasást“ – hangsúlyozta Ruman Patrik.

szt


Áprilisban Komárom városában az alábbi utcákban végeznek vízóra leolvasást: Komenský utca, Rozália tér, Beöthy utca, Hajó utca, Mély utca, Nádas utca, Rövid utca, Tél utca, Komáromi utca, Hold utca, Nap utca, Sugár utca, Nagy sor, Munka utca, Nagy ér sor, Kis ér sor, Petőfi utca, Vasút utca, Patak utca, Gútai sor, Király püspök utca, Ispotály utca, Temető sor, Štúr utca, Széna tér, Eötvös utca, Rozmaring utca, Polgár utca, Szent János utca, Aranyember utca, Megyercsi utca, Gyulamajor és Kava városrészek. Ezenkívül Nemesócsán és Marcelháza község Kurtakeszi részén is. Így az itt élő fogyasztók igénybe is vehetik az új szolgáltatást.


(Cikkünk a Delta március 13-i számában jelent meg)

Top