Harmónia díjátadó gála

Komárom. December 5-én, szombaton 19 órától gálaműsor keretében kerül sor az idei Harmónia-díj átadására a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

A Harmónia-díj, a szlovákiai magyar zenei élet egyetlen szakmai elismerése, kilencedik évfolyamába lépett. Tavaly óta a díjátadó ünnepség állandó helyszíne és főszervezője az Egressy Béni Városi Művelődési Központ.

Az idei évtől kezdve a díjat csak egy alkotó kaphatja meg. Az elismerést odaítélő kuratórium három jelöltet határozott meg, közülük a gála napján választják ki a 2020-as díjazottat. November 19-től megnézhetők a jelöltekről – Farkas Árpádról, Hodek Dávidról és Sárközi Pálról – készült rövid portréfilmek a VMK honlapján, valamint a Harmónia-díj weboldalán és Facebook oldalán.

Mivel a járványügyi helyzettel kapcsolatos aktuális kormányrendelet erre lehetőséget ad, korlátozott számú nézőközönség előtt december 5-én 19.00 órai kezdettel tartják meg a díjátadó gálát. Fellép a Rácz Cello Quartett, Szarka Gyula és zenekara, a Rév zenekar, a Dávid és a Jam Band formáció, valamint Ruszó Tibi. Jegyek elővételben a komáromi Egressy Béni VMK jegypénztárában kaphatók, valamint megvásárolhatók online a www. mskskomarno.sk oldalon.

Idén először a nézők is szavazhatnak kedvencükre, a legtöbb voksot begyűjtő közönségdíjat kap. Az online szavazás a Harmónia-díj weboldalán zajlik (www.harmoniadij.sk). A szavazók között a gálaest szervezői egy évre szóló bérletet sorsolnak ki az Egressy Béni Városi Művelődési Központ előadásaira.

d

Top