Hamarosan újra megnyit a Klapka étterem

Komárom. Hat érdeklődő jelentkezett a nemrégiben bezárt Klapka Vigadó üzemeltetésére kiírt versenytárgyalásra. Végül az Apáli éttermet üzemeltető társaság nyert, valószínűleg jó kezekbe került a patinás étterem. Előreláthatólag néhány hónap múlva nyitnak.

SONY DSC

Mint korábban írtuk, a Zichy-palotában működő Klapka étterem eddigi üzemeltetője ősszel jelezte a városnak, szeretné befejezni az étterem üzemeltetését, a városi ingatlan bérlését, és a jövőben nyugdíjas éveit élvezni. Hajabács Mária köszönetét fejezte ki a városnak az együttműködésért, illetve megköszönte vendégeinek negyedévszázados hűségüket, emellett reményét fejezte ki, hogy a következő bérlő is folytatja a hagyományokat, és a jövőben is étterem működik majd a Komárom főterén lévő történelmi épületben.

Ezzel egyetértett a városvezetés és a képviselők is, így az épület bérbeadásáról szóló versenytárgyalást is azzal a feltétellel hirdették meg, hogy a bérlőnek tovább kell vinnie a Klapkáról elnevezett éttermet. Decemberben ki is értékelték a versenytárgyalást: hatan tettek ajánlatot, végül a Bona-ex Kft. nyert, a legmagasabb bérleti díjat és a legjobb feltételeket kínálva a városnak. A kikiáltási ár dupláját, évi 16 500 eurót ajánlottak a Zichy-palota érintett helyiségeinek bérbevételéért. A képviselők jóváhagyták a 10 évre szóló bérleti szerződés megkötését, ami a napokban meg is történt. A komáromi székhelyű Bona-ex Kft. a sokak által kedvelt Apáli Étterem és Panzió üzemeltetője, ami azt vetíti előre, hogy jó kezekbe került a belvárosi étterem is.

„Belső felújítást tervezünk, ám konkrétumokat még nem tudok mondani, hiszen csak most írtuk alá a bérleti szerződést. Ugyanakkor igyekezni fogunk, hogy mihamarabb megnyithassunk. A célunk az, hogy a Komáromi Napok alatt már fogadhassuk a vendégeket a megújult Klapka étteremben. Elsősorban a komáromiakat akarjuk kiszolgálni, ugyanakkor a turistákat is szeretnénk megszólítani kínálatunkkal” – mondta el kérdésünkre Tabi Ingrid vállalatvezető.

(cs)

Bezár a Klapka Vigadó

Top