Hajómalom Fesztivál sztárokkal GútánA Gútai Vásár és Búcsú ideje alatt, augusztus 10-11-én első ízben rendezik meg a Hajómalom Fesztivált. A szervező helloGúta polgári társulás nagy nevekkel rukkolt elő, magyarországi sztárok mellett a hazai jazz és funky képviselői is koncertet adnak.

hajomalom_2018_fHD

Augusztus 10-én, pénteken este 9-től a gútai, Szlovák Jazz Reménysége-díjas, Snétberger-ösztöndíjas Farkas Attila Jr. ifjú jazz zongorista a budapesti jazz­élet legjobbjaiból összeállított groupjával ad koncertet a Kis-Duna holtágának partján. Nagybőgőn Lakatos “Pecek” Krisztián játszik majd, a dobokon Toni Snétberger, ifjabb Egri János pedig énekelni fog. A péntek este fő fellépője a Garami Funky Staff – ők 23 órától kezdenek muzsikálni.

Augusztus 11-én, szombaton 21 órától a dunaszerdahelyi Groove Train izzítja be a közönséget. Jazz és funky klasszikusokat, slágereket játszanak Jaco Pastoriustól Jamiroquaion át egészen Bruno Marsig. 23 órától pedig jön az est sztárja, Király Viktor, akit talán senkinek nem kell bemutatni.

kiraly viktor

A programok azonban már délután 4 órától elkezdődnek a fesztivál mindkét napján. „Szeretnénk egy új és különleges világot varázsolni a malomhoz! Lesz fényfestés, lampionok, fröccsterasz, igényes ételek a Bella csapatától, kézműves sörök az All Aboutból, Gandre kézműves limonádéi és ajándéktárgyai mindenki kedvére tesznek majd. Helikopterezés, bonsai kiállítás, gyermekprogramok színesítik a fesztivált. A belépőkből származó bevétel 10 százaléka a malomra lesz fordítva. Az „Ízek, dallamok, barátok“ szlogenből az első kettőt mi biztosítjuk, ti hozzátok a barátaitokat!” – mondta el Forró Tibor, a helloGúta polgári társulás elnöke, aki egyben a városi turisztikáért felelős bizottság elnöke is. A napi belépőjegy 5 euróba kerül.

Az I. Hajómalom Fesztivált a Gútai Vásár és Búcsú idején rendezik meg. Utóbbi műsora alább található:

35773924_942388849266653_7011256776091762688_n

(d)

Top