Gyűjtés a súlyos fertőzésen átesett férfi megsegítésére

Napjainkban szinte már minden családban akad valaki, aki átesett a koronavírus-fertőzésen. A betegség nem válogat, idősekre, fiatalokra egyaránt lesújt. De míg egyesek szinte tünetmentesen vészelik át, másoknál komoly szövődményekkel, sőt maradandó károsodással jár a betegség és sajnos halálesetek is előfordulnak.

Az, hogy mennyire alattomos ez a kór, a komáromi Ondró család is megtapasztalhatta. A 43 éves Ondró Csaba egy hónapig szorult kórházi kezelésre – csak a húsvéti ünnepek előtt térhetett haza –, napokig volt lélegeztetőgépen mesterséges kómában, az pedig csak hónapok múlva derül ki, hogy milyen maradandó szervi károsodást okozott nála Covid-19. Az építőiparban vállalkozóként dolgozó férfi előreláthatólag még hosszú hónapokig munkaképtelen lesz, napi 24 órás gondoskodására, ápolásra szorul. Az egy kiskorú gyereket nevelő család barátai ezért gyűjtést indítottak megsegítésükre.

„Nagyon nehéz időszak van Csaba mögött, napokig élet és halál között lebegett. Annak ellenére, hogy pozitivitása kiderülte után azonnal kúrálni kezdte magát, a gyógyszereket az előírásoknak megfelelően szedte, öt nap után fulladásos tünetek jelentkeztek nála, és mire kórházba került, az oxigénszaturációja mindössze 40 százalék volt, miközben a normál érték 95 százalék körüli. Ha fizikailag nem is lehettünk a kórházi ágya mellett, nagyon sokat imádkoztunk érte, és küldtük neki a pozitív energiát. Az orvosok azt mondták, kész csoda, hogy felépült, valószínűleg a rendkívüli akaraterejének és erős szervezetének is köszönheti, hogy túlélte – árulta el lapunknak Varga Péter, a család barátja. – Ez a betegség teljesen kiszámíthatatlan, Csaba17 évig hivatásos katonaként szolgált, missziókban vett részt, mindig sportos életet élt, nem dohányzott, mégis nagyon súlyos lefolyású volt nála. Úgy tudjuk, a Komáromi járásban csupán egy-két ennyire súlyos eset fordult elő, mint az övé. Az elkövetkező időszakban a családnak a lelki támaszon kívül anyagi segítségre is szüksége lesz. Ebben számítunk a jószándékú emberek támogatására.”

Az adományokat a Tatra bankban vezetett SK32 1100 0000 0029 3842 3062-es számlaszámra várják. Minden segítséget köszönettel fogadnak.

(vkm)

Top