Gútai az új év első babája

A komáromi kórházban született meg az ország idei első babája. A gútai szülők gyermeke, a kis Viktória január elsején, az új év első percében jött a világra. Az első komáromi újszülött, Tamás ugyancsak az új év első napján, 12:48 órakor látta meg a napvilágot. A csecsemők és anyukáik is jól vannak. Mindkét csöppséget köszöntötték a városvezetők.

IMG_6768 (1)A kis Viktória édesanyjával

Az ország első babája, Lévai Viktória 45 centiméterrel és 2570 gramm súllyal született 2020. január 1-jén, 0 óra 1 perckor. „A kis Lévai Viktória és édesanyja, Nóra is jól vannak. Az újszülött két héttel hamarabb érkezett a vártnál. A 34 éves gútai édesanyának szilveszter napján kezdődtek meg a szülési fájdalmai. Behozták a komáromi kórházba, ahol császármetszéssel jött világra a kislány, akit otthon négy testvére vár“ – tájékoztatott a kórház szóvivője.

Komárom első újszülöttje, Gál Tamás 12 és fél órával később, természetes szüléssel érkezett meg. A 47 centiméteres, 2950 grammos jövevény ugyancsak némileg korábban jött világra a tervezettnél. A kisfiú és édesanyja, Edit is jól vannak.

b2 Tamás, 2020 első komáromi babája

A kis Viktóriát Horváth Árpád, Gúta polgármestere köszöntötte, Tamást pedig Keszegh Béla, Komárom vezetője. Az édesanyák mindkét esetben pénzutalványt is kaptak a virágcsokor mellé. A jókívánságokhoz csatlakozott a kórház vezetése, nevükben Rudolf Pelikán igazgató-helyettes gratulált.

A 2020-as év első napján négy gyermek született a komáromi kórházban, melynek szülészete a szélesebb régióban is kedveltnek számít.

(d)

(Cikkünk a Delta január 7-i számában jelent meg.)

Top