Gurult a taliga, főtt a csülök, repült a csizma

MARTOS. A Sziget Polgári Társulás negyedik alkalommal rendezett pörköltfőző versenyt, és második alkalommal került sor a parasztolimpiára.

Az előző három évben megrendezett főzőverseny sikerének köszönhetően a már hagyományosnak mondható pörköltfőző verseny természetesen most sem maradhatott el, amelyre idén 23 csapat nevezett. A csapatoknak ebben az évben csülköt kellett készíteni. Erdélyi Zoltán, a társulás elnöke nyitotta meg délelőtt 10 órakor a rendezvényt és egyben ő adta meg az idei pörköltfőző versenyhez is a startjelet.

Csülökfőző verseny 017

Amíg a bográcsokban rotyogott a csülök, addig a szervezők második alkalommal rendezték meg a parasztolimpiát, ahol a versenyszámok között volt szalmabála-átmászás, talicskázás, létrával futás, gumicsizma elrúgása, ládafelrakás, sodrófadobálás. A rendkívülien szórakoztató versenyt a Hervadó Borvirág csapata nyerte meg, második lett a Body Bilders csapat, harmadik a Vadkacsa Martosi Vadásztársaság csapata.

Telt-múlt az idő, szállt a füst és a finom illatok keveréke, rotyogtak a bográcsokban az ételek, és mindezt fantasztikus hangulat kísérte. Amikor elhangzott a „Fakanalat le!” felkiáltás, nem volt más hátra, mint hogy a zsűri kezdetét vegye az értékelésnek. A zsűritagok Ógyalla város polgártámestere Basternák Ildikó, Bernáth Tamás előadóművész, Keszegh István Martos polgármestere értékelték a finomságokat. Az idei győztesek ismét a Martosi Vadászok lettek, második helyen a Martosi Vöröskereszt, harmadik helyen a Nagy-Heg-Mész – Bor csapat végzett. Az asztalterítésért különdíjban részesült az ógyallai Csemadok Rögtönzők csapata. A vigaszdíjat az MKP Martosi Helyi Szervezete kapta.

Kép és szöveg: miriák

Top