Guinness rekordkísérlet NemesócsánMinden bizonnyal az idei falunap – melyet június 25-én tartanak Nemesócsán – legnagyobb attrakciója a marhapörköltfőzés Guinness rekordkísérlete lesz. Az eseményre a helyi focipályán kerül sor.

porokolt

A napokban ellátogattunk Magyarics Gusztáv polgármesterhez, hogy részleteket tudjunk meg a nem mindennapi eseményről. Tájékoztatása szerint a mai napig érvényben levő rekord ebben a kategóriában kerek 1000 adag marhapörköltmennyiség. Nos, a nemesócsaiak ezt akarják túlszárnyalni kerek 200 adaggal, azaz sikeres kísérlet esetén 1200 adag lenne az új Guinness rekord. Természetesen a marhapörkölthöz főtt burgonya és házi savanyúság is dukál. A rekordkísérleten képviselteti magát a nemzetközi Guinness hitelesítő, és Szlovákiából is jön egy megfigyelő.

A rekordkísérlet sikerességéhez sok alapanyagot kell beszerezni, így egy 333 literes bográcsot, 250 kg marhahúst, melyet 3×3 cm-es kockákra kell felvágni, 36 kg vöröshagymát, 25 fej fokhagymát, 20 kg füstölt szalonnát, 42 kg zöldpaprikát, 70 darab csípős paprikát, 21 kg paradicsomot, 14 liter száraz vörösbort, 3,5 kg őrölt paprikát, 70 dkg köménymagot, 5 kg sót és 350 kg burgonyát hasábra vágva. A főzést négy mesterszakács irányítása alatt végzik az önkormányzat alkalmazottai.

Igazi szenzációnak ígérkezik ez a rekordkísérlet. Aki jól akar szórakozni és részese akar lenni az eseménynek, az mindenképpen jegyezze be a naptárba a falunap dátumát: június 25. – szombat.

nemesocsa

-pint-

Top