Gőzerővel épül a VIVA Lakópark

Komárom. Január közepe óta gőzerővel épül a Vág és a komáromi bástyarendszer szomszédságában a VIVA Lakópark. Egy hete már foglalhatók a magas kényelmi fokozatú lakások, nagy az érdeklődés. Intelligens megoldások, hatalmas teraszok és erkélyek, zöld környezet, mélygarázs, felszíni parkolók. Két négyemeletes blokk lakásainak átadására már jövő tavasszal sor kerülhet.

Januárban jogerőssé vált az építkezési engedély, így elkezdődött a VIVA Lakópark építése a Vág közelében, Singellő városrész délkeleti csücskében. „Két év engedélyezetési eljárás után végre a lényeggel foglalkozhatunk. Azzal, amihez a legjobban értünk – az építéssel. Bő egy hónapja gőzerővel be is indultak a munkálatok – mondta el kérdésünkre Varga Zoltán, a beruházó Central Office társaság tulajdonos-igazgatója. – A közműhálózatokat a tavalyi év folyamán húztuk be, minden szükséges vezetéket lefektettünk, beleértve a nagysebességű internethez szükséges optikai kábeleket is. Idén pedig már az alapokat is leraktuk.“

A VIVA lakópark összesen 25 ezer négyzetméteren épül, ebből csaknem 14 ezer négyzetméteren 14 családi ház, a fennmaradó részen pedig két négyemeletes – ötszintes – lakóház, melyek két-két tömbből állnak. Előbb az A és B blokkok készülnek el – átadásuk 2024 második negyedévében várható –, később pedig a C és D blokkok építése is befejeződik. Összesen 52 lakást alakítanak ki ezekben. Korszerű technológiával, a legszigorúbb energetikai előírások betartásával készülnek. A megújuló energiaforrás felhasználásának köszönhetően jelentős mértékben, 30-40 százalékkal alacsonyabbak lesznek az üzemeltetési költségek.

Varga Zoltán kiemelte, „intelligens“ alaplakások készülnek, ahol minden adott ahhoz, hogy azt a majdani tulajdonos bármilyen okos megoldással bővítse – alapból a hőszabályozás része a központi irányító rendszernek. Az összes lakásban elektromosan mozgatható külső redőnyök és szúnyoghálók lesznek felszerelve. Minden szobában klimatizációs alapszerelés és rekuperációs szellőztetés. Kifejezetten nagy és ízlésesen kialakított teraszok, erkélyek tartoznak a lakásokhoz, zsalugáteres árnyokolással – ezek lakástípustól függően akár 43 négyzetméternyi plusz lakóteret biztosítanak.

A két-két kialakítandó blokkot részben süllyesztett mélygarázs köti majd össze, minden fedett parkolóhelyet elektromos csatlakozóval látnak el – egy lakáshoz alapból egy garázshely jár. Negyven felszíni parkoló is készül.

Mint megtudtuk, a magyar és szlovák nyelven is elérhető vivapark.sk weboldalon minden információ elérhető, így az egyes lakástípusok ára, elhelyezkedése. Az árak mindent tartalmaznak, csak a bútorokat nem. Ugyanakkor a fürdőszobákat csak a tulajdonos kérése nyomán építik meg – választhatóak minőségi csempék, csapok, parketta, ajtók stb. Akár a kínált lehetőségeknél olcsóbb és drágább felszereléssel is rendelhetők a fürdőszobák, igény szerint, ami azonban a teljes költséget is módosítja.

A lakások nagy többsége 3-szobás, melyek területe 70 és 84 négyzetméter között mozog, amihez még hozzájönnek a nagy teraszok, illetve erkélyek. Elérhetőek 4-szobás lakások 104 és 107 négyzetméter között, illetve a blokkok legfelső szintjén, a 4. emeleten egy-egy penthouse típusú otthon is – utóbbiak 108 négyzetméteres terasszal! A lakótömbök mindegyikében Schindler márkájú liftek közlekednek majd a szintek között.

A lakópark teljes ellátóhálózatát kiépítik – a járdákat, kétsávos utakat, közvilágítást, parkosítják a környéket (padokkal, öntözőrendszerrel), majd a beruházó a kész infrastruktúrát ingyen adja a város tulajdonába. A VIVA lakópark összességében – beleértve a családi házakat is –, 66 családnak biztosít magas kényelmi fokozatú lakhatást és életteret. Az új, korszerű, zöld lakópark kialakítása ezen felül rendezetté teszi az egész környéket, a kulturális örökségnek számító VII-es bástya melletti területet.

Varga Zoltán megjegyezte, a lakások eladásra kínálása után eltelt 5 nap alatt 4 lakást foglaltak le az érdeklődők.

Részletes információk a www.vivapark.sk oldalon érhetőek el, a viva@centraloffice.sk e-mail címen, illetve a +421 908 609 690-es telefonszámon is lehet érdeklődni.

X

Top