Gond van a komáromi vízzel?

Pár nappal ezelőtt kapott szárnyra a hír – egy weboldalon megjelent cikkben olvashattuk –, hogy a közegészségügyi hivatal több strandon nem találta megfelelőnek a medencék vizeinek minőségétsőt néhány fürdőt ezért be is zárattakA cikkben a komáromi városi fürdő gyerekmedencéjét is megemlítették.

medence

A tények azonban mások, mivel Komárom esetében szó sem volt bezárásról. Lapunk megkereste a városi strand vezetőjét, Vörös Magdolnát, aki elmondta, a cikk megjelenése után többen is telefonon érdeklődtek a hír valóságtartalmáról.

„Június 26-án vettek mintát Komáromban, ami során a sekély gyerekmedencében egyetlen érték volt kicsivel a szint felett. A teljes kép viszont úgy néz ki, hogy előtte való nap vihar volt, ami miatt a medencébe nem kevés hordalék került – ez ronthatott a víz minőségén. Azonban a legutolsó (július 10-i) mérés szerint semmi gond nincs a víz minőségével, ezek az adatok megtekinthetők szabadon a közegészségügyi hivatal oldalán“ – szögezte le Vörös Magdolna.

„A többi medencével egy esetben sem volt gond. A komáromi közegészségügyi hivatal mellett rendszeresen vizsgálják a víz minőségét az újvári közegészségügyisek is, és az ő méréseik során minden rendben volt. Sajnos az ilyen híresztelések rosszat tesznek a fürdőnk hírnevének, pedig a környező fürdőkben is előfordulnak egyedi esetek, hogy egy értéket túllépnek. Ezeket a helyzeteket azonnal orvosolják. Mi például minden nap cseréljük a gyerekmedencében a vizet“ – mondta a vezető, aki szerint a komáromi városi strand vize rendben van, így bátran fel lehet frissülni a hat medence valamelyikében. Múlt hét szerdán ráadásul – mint ahogyan arról korábban beszámoltunk – három új csúszdát is átadtak a strandon, melyek használata minden fürdőző számára ingyenes.

-d-

(Cikkünk a Delta július 24-i számában jelent meg.)

Kapcsolódó cikkek:

Csúszdatorony a strandon!

Top