Gázszivárgás több helyenGÚTA. A napokban a város több pontján is fel kellett törni az aszfaltot, hogy a gázművek szakemberei hozzáférjenek a szivárgó gázvezetékekhez és meg tudják szüntetni a hibát.

gaz 1

A Szlovák Gázművek alkalmazottai folyamatosan méréseket végeznek a város területén, hogy észleljék az esetleges gázszivárgást. Mivel Gútán a gázvezetéket 1977-ben építették ki, nem meglepetés a sorozatos meghibásodás, a lyukak, törések keletkezése a vezetékeken. A munkások szerint sok helyen olyan a csőrendszer, akár a szita, ezért elkerülhetetlen az azonnali beavatkozás.

Legutóbb a Rózsa utca és a Komáromi utca kereszteződésében is gázszivárgás miatt kellett megbontani az aszfaltot, a szakemberek azonnal megkezdték a hiba elhárítását. Nem volt szükség a gázszolgáltatás leállítására, így nem történt fennakadás a háztartásokban. A gázművek a munkálatokról értesítette a városi hivatalt.

Viszont nemcsak az említett szakaszon történik rekonstrukció, gázvezetéket javítanak a Sládkovič utcában, a Felső utcában és folyamatosan minden olyan helyszínen, ahol meghibásodást észlelnek. Természetesen előnyt élveznek azok a helyek, ahol azonnali helyreállítás szükségeltetik.

(csóka)

Top