Gasztrobuli a Kakasvölgyben

Keszegfalva. Ismét a bográcsok alá gyújtottak a már hagyománnyá vált kakasfőző verseny csapatai a helyi Kakasvölgyben. Idén új csúcsot döntöttek a szervezők, 58 csapat adta le nevezését annak reményében, hogy az ő pörköltjét választja majd a legjobbnak a képernyőről is közismert  tévés személyiség, Kovács Lázár séf, aki elvállalta a IX. Kakasfőző fesztivál zsűrizését.

Ez a kiváló kezdeményezés, melyet 2006 nyarán indítottak el, akkortájt még családias rendezvénynek számított. Azóta azonban már sikerült egy nagyobb tömegeket is megmozgató eseménnyé, fesztivállá avanzsálnia magát.

keszegfalva
Már kora reggel elkezdődött a verseny a minél jobb helyek lefoglalása érdekében. Délelőttre a kakasvölgyi fák árnyékában már mindenki  startra készen várta a főzőcsatát.  Annak rendje és módja szerint egy órakor Kovács Lázár hathatós közreműködésével kiosztották a baromfiudvar királyait a versenyző csapatoknak, és innentől kezdve már csak a tiszta főzőtudomány dominált. Míg fortyogottak  a kakasok, addig számtalan más lehetőség  is kínálkozott a kikapcsolódásra. Ennek folytán a magyarországi jelmezes játékmesterek ősi játékokkal szórakoztatták az érdeklődőket. Délutánra elkészültek a főzőalkotások, és Kovács Lázár, a Paprika TV sztárja munkához látott. Az értékelésnél figyelembe vette az elkészített pörkölt ízét, állagát, színét, tálalását és nem utolsósorban a körítést, az elengedhetetlen savanyúságot. Ezen mérce alapján a zsűri meghozta döntését, és eredményt hirdetett. A kilencedik Kakasfőző versenyt a Falka csapata nyerte Keszegfalváról. A második helyet a rédei Germán Ferenc főzőgárdája  szerezte meg. A harmadik díjat ismét keszegfalvai csapat zsebelte be, méghozzá Markovics Flóra és csapata. Továbbá külön díjazták a legjobb savanyúságot, melyet Štefanko Renáta nyert, a  legszebb standot, amelynek nyertesei Szép Attila és csapata,  valamint Velschitz László és csapata. A legötletesebb standot a gútai Kynológiai Klub érdemelte ki, a legötletesebb tálalás birtokosa Kiss János lett. A legfinomabb körettel Bese Károly rendelkezett. A legjobb hangulatú csapatot Gula József képviselte. A legjobban kinéző csapat díját a szilasi SZISZETA csapata nyerte el. Ezenkívül kiosztottak egy citrom díjat is, s ezt Laczkó Árpád és csapata érdemelte ki, akik egy liter pálinkával vigasztalódhattak. Végül a vigaszdíjat a Raiffeisen Bank főzőcsapata szerezte meg.

keszegfalva2
A verseny kiértékelése után nagyszabású kultúrműsor vette kezdetét, melynek első fellépője Mészáros Tamás volt, aki most megjelenő lemezéről adott elő számokat, majd ezt követően a komáromi Liberate együttes mutatta meg, milyen is az igazi rock and roll. A folytatásban a budapesti NG énekelt, majd következett az est sztárvendége, az MC Hawer és Tekknő. Az est hátralevő részében DJ Steewe nyújtott teljes ellazulást, ami egészen hajnalig tartott.

pint

Top