Fonográf fesztivál világsztárokkal

KOMÁROM. Neves előadókkal, három napon keresztül zajlik a jubileumi Fonográf fesztivál, immár ötödik alkalommal. Az igazi világsztárokat felvonultató fesztivált november 18. és 20. között rendezik meg. A helyszín a Tiszti Pavilon és a Rév.

Fonograf fesztival 5

Már hagyományosan színházi produkcióval indul a fesztivál november 18-án. „Idén kivételesen igazi szórakoztató, zenei előadással kezdünk” – mondta el a Deltának Lakatos Róbert főszervező. Négy neves művész, Rák Viktória, Szvrcsek Anita, Derzsi György és Vadkerti Imre énekelnek régi és új dalokat. Igazi kötetlen örömzenélésre van kilátás, az előadás este 7 órakor kezdődik a Tiszti pavilon dísztermében. A folytatásban, 9 órakor a sikeres fiatalokból álló Buda Folk Band ad koncertet és kínál táncházat a Révben. A zenekar rendszeresen koncertezik külföldön, zenéjükben a népzenét ötvözik más stílusokkal, energikus, különleges stílusban.

A második napon, november 19-én 19 órától a fesztivál egy zenei csemegével folytatódik a Tiszti Pavilon dísztermében. A ‘vajdasági Paganini’, Lajkó Félix és triója lép a közönség elé. Lajkó Félix világhírű hegedűművész saját, különleges virtuóz játékával meghódította a világ nagy színpadait. A koncert után Lakatos Róbert és barátai húzzák a talpalávalót, az ő muzsikájukkal tartanak táncházat a Révben.

November 20-án délután 4 órakor igazi különlegességet várhat a közönség. Sebestyén Márta, Kossuth- és Grammy-díjas népdalénekes érkezik. Az énekesnő – aki többek közt az Angol beteg című Oscar-díjas filmben is énekelt – két cimbalomművész, Balogh Kálmán és Sofia Labropoulou közreműködésével simogatja majd meg a lelkünket.

(d)

Top