Fonográf fesztivál Lajkó Félixszel

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Fonográf fesztivált. Az előző évekhez képest némileg változott a fesztivál koncepciója, ezúttal nemcsak Komárom ad otthont a 10 napig tartó rendezvénysorozatnak, hanem Szlovákia más magyarlakta régióiban is lesznek koncertek.

VIII. Fonográf plakát nyomtatásra-1

A kassai Thália Színház a Rendhagyó prímástalálkozót, a füleki és somorjai kultúrház pedig a Szalonna és bandája koncertet „fogadta be”.

Komáromban november 15-én, pénteken 19.00 órai kezdettel indul a Fonográf polgári társulás által szervezett fesztivál Lajkó Félix koncertjével a Tiszti pavilonban.

Egy héttel később, november 22-én 19.00 órától Berecz András előadására kerül sor. Ugyanezen az estén 21.00 órától a Pósfa zenekar játszik (koncert után pedig táncházat tart) a Rév – Magyar Kultúra Házában. November 23-án 17.00 órától a Vadkerti Imre Quartet műsorával folytatódik a seregszemle, este pedig a Kalotaszegi bálba várják az érdeklődőket a mérai zenészek és táncosok. Ez a program különösen fontos a fesztivál szempontjából, hiszen „most először hívtunk hagyományőrzőket, és nem kisebb neveket mit a mérai zenészeket és táncosokat Kalotaszegről, mert szeretnénk azt az autentikus erőt megmutatni, amiből az összes népművészettel foglalkozó csoport és művész táplálkozik” – nyilatkozta Lakatos Róbert, a fesztivál főszervezője. A Fonográf fesztivál a Kaláka zenekar gyerekkoncertjével ér véget 2019. november 24-én 15.00 órakor.

Jegyelővétel a komáromi VMK pénztárában, a 0905 892579-es telefonszámon, illetve az mskskomarno@stonline.sk email címen.

(d)

Top