Folytatják a járdák felújítását

Idén két járdaszakasz újulhat meg Komáromban a felújítási program keretében. A Szent Rozália-templom előtt a hamarosan épülő kerékpárút mellett, illetve folytatódik a Singellőben a Komáromi Kacz utca járdáinak felújítása is.

Komáromban 2017 óta minden évben 150 ezer eurót költ a város járdák felújítására. Idén először erre a célra sajnos csak 100 ezer eurót fordíthat a szűkös anyagi helyzet miatt – ennek oka az infláció mellett az, hogy a korábbi, „egyszerű emberes“ kormányok intézkedései nehéz anyagi helyzetbe hozták az önkormányzatokat, miután egyes családtámogatási intézkedéseket gyakorlatilag a városokkal és falvakkal fizettettek meg.

A 100 ezer euróból vélhetően két helyen újul meg járda. Egyrészt folytatják a Komáromi Kacz utca járdáinak felújítását, hozzávetőleg 64 ezer euróból, emellett pedig a Szent Rozália-templom előtti szakaszt is rendbe teszik, nagyjából 36 ezer euróból. Utóbbi szakasz soron kívül került rá a járda-felújítási program tételeinek listájára. A város ugyanis sikeresen pályázott egy újabb bringaútszakasz megépítésére, mely a Kossuth téri kereszteződéstől a kórházi közlekedési csomópontig terjed – folytatása a Rákóczi úton most megépített szakasznak. A műszaki tervek szerint azonban a templom előtti részen a kerékpárút kiépítése nem tartalmazza a járda felújítását is, mivel mellette vezetne, így ennek költségeit a város nem fedezheti pályázati támogatásból. Azonban, hogy ne maradjon felújítás nélkül, a város a kerékpárút kiépítésével egyidőben saját forrásból teszi rendbe a járdarészt is.

A járda-felújítási program jövőre is folytatódik, remélhetőleg már újra 150 ezer eurós költségvetéssel. A lista szerint sorrendben a következő járdaszakaszokra kerül sor a jövőben: Határőr utca (járdák mindkét oldalon), Nap utca, Nádor utca (a felnyitható hídtól a Fürdő utcáig, mindkét oldalon), Duna rakpart (város felőli oldal a Lehár utcától a Villanytelepi útig), Kereszt utca (Örsújfalu).

(cs)

Top