Ferencz László: szeretnénk sikerélményt biztosítani!A komáromi extraligás röplabdások hamarosan elkezdik a felkészülést (cikkünk még augusztus 8-án jelent meg), s mint ahogy azt megtudtuk, a csapat néhány poszton kicserélődött. A pozsonyi VKP is kikerült a megnevezésből, de az együttműködés bizonyos szinten folytatódik. Ferencz László klubmenedzsertől azt is megtudtuk, hogy azok a felnőttek is megmutathatják majd magukat, akik egyelőre még nem férnek be az extraligás csapat keretébe.


ropi

• Milyen változások álltak be a klub életében? Gondolok itt a vezetőségre, a stábra, a támogatógra, a névre, a pozsonyi klubra.

– A múltat átértékelve és tapasztalatokat szerezve, a leglényegesebb változás talán az, hogy klubunk teljes mértékben komáromi és egyben egyetemi klubként fog műkődni. Támogatóing köre bővül, valamint a vezetőségünk is. A pozsonyi VKP-vel továbbra is együttműködünk, de már nem mint névadó partnerrel. Az új idényben klubunk hivatalos neve a VK Spartak UJS Komárno lesz, ugyanakkor az extraligás csapat marketing neve még változhat.

• Milyen játékosok távoztak, és kikkel pótoljátok őket?

– A távozóktól közös megegyezés alapján búcsúztunk el, főleg a pozsonyi VKP játékosairól van szó. Hollý, Horník, Rehák tehát már nem a csapatunk tagja. Az új gárdába dinamikus és mentálisan erős játékosok segítségével szeretnénk új lendületet vinni. Csapatunk ezért két szerb játékossal erősödik, mégpedig Ivan Perovič szélső ütővel, valamint Ugljesa Ilič átlóval. További erősítés Pápai Péter, aki magyar válogatott liberó. A tavalyi csapatból is többen velünk maradtak: Marian Hrušík, Maroš Hinduliak, Róbert Demčák biztosan Komáromért játszik, de csatlakozik hozzájuk a tapasztalt, számos sikert elérő Matej Hukel is. A feljátszónk Samuel Podstupka lesz, aki 3 év után tér vissza Komáromba. Csapatunkat két fiatal komáromi játékos is erősíti, név szerint Ferencz Dávid és Tokár Tibor. Második átló ütőnk Nyitráról jön, őt Lukáš Sťahuliaknak hívják. Ugyanakkor néhány pozíció még mindig feltöltésre vár, itt még zajlanak az egyeztetések.

• Milyen lesz a kollektíva?

– A felkészülés még csak augusztus 15-én kezdődik, így erről korai nyilatkozni, de a próbajátékokon sokukkal találkoztunk és kommunikáltunk. Csapatunk gerince profi játékosokból fog állni, bízunk abban, hogy a jó hangulat, a kemény munka és az ebből fakadó eredményesség lesz a jellemző. Szeretnénk a szurkolóknak jó játékot, kellemes kikapcsolódást és reményeink szerint sikerélményt biztosítani.

roplabda2

• Hogy fog zajlani a felkészülés? Speciális edzésterv? Étrend?

– Bemutatnám a szakmai stábot: a vezetőedző továbbra is Daniel Oravec lesz, munkáját másod-edzőként Robin Pělucha, tavaly még aktív játékosunk fogja segíteni. Az erőnléti edző Bak Norbert lesz. Az ő feladatuk lesz az optimális felkészítés, melynek természetesen része a megfelelő táplálkozás, valamint a regeneráció.

• Felkészülési meccsek?

– Ez még kialakulóban van. Ami biztos,hogy szeptember 23-24-én itthon újból megrendezésre kerül a Belatti – UJS CUP, valamint Kazincbarcikán is részt veszünk egy tornán, mégpedig szeptember 8-9-én. Ezeken kívül szervezés alatt állnak további külföldi szereplések, valamint előkészületi mérkőzések.

• Milyen célokat tűz ki a klub a következő szezonra?

– A kiszivárgott információk alapján a bajnokság színvonala növekedni fog. Mi bízunk csapatunkban és az edzőinkben, na meg abban, hogy a kemény munka végül meghozza a gyümölcsét. Egyértelműen az élvonalban szeretnénk végezni és a Szlovák Kupában is helyt akarunk állni. Lépéseket tettünk az esetleges nemzetközi megmérettetés irányában is. Az ún. MEVZA ( Middle European Volleyball Zonal Association ) bajnokságban szerettünk volna szerencsét próbálni, végül hajszál híján ugyan, de nem kaptunk rajtengedélyt. Emiatt szomorú vagyok, hiszen a sportkedvelő komáromi nézők, szurkolók még színvonalasabb mérkőzéseknek lehettek volna szemtanúi.

• Mi a helyzet az utánpótlással?

– Klubunk az előkészítő, diák, kadét, junior, I.ligás és az Extraligás csapattal is foglalkozik, biztosítja az edzéseket és meg is versenyezteti őket. Az I. liga újdonság lehet, hiszen idén az extraligán kívül az I. ligába is beneveztünk, mégpedig VK Spartak UJS „B“ név alatt. Főleg azoknak a komáromi játékosoknak szeretnénk lehetőséget biztosítani, akiknél a fő cél a tapasztalatszerzés. A B csapatunk bajnoki mérkőzései, melyek szintén egy országos rendezésű bajnokság keretein belül valósulnak meg, a Selye János Egyetem jóvoltából az egyetemi csarnokban kerülnek majd megrendezésre.


Podstupka: Komáromban jó a légkör

Samuel Podstupka Malackyban született, de pár éve már játszott a komáromi csapatban is. Később Németországban és Csehországban is szerencsét próbált, most pedig visszatér a Duna partjára.

roplabda1

• Miért döntöttél úgy, hogy a következő szezont Komáromban folytatod?

– Már az előző idényben is sokat gondolkodtam azon, hogy ismét Szlovákiában fogok röplabdázni. Régi tapasztalataim alapján jól tudtam, hogy Komáromban mindig jó a légkör, a vezetőség részéről pedig mindig megfelelő a hozzáállás is, hiszen remek körülményeket biztosítanak számunkra. Azt is hallottam, hogy minőségi csapat épül, ezért amikor megszólítottak, egy percet sem gondolkodtam.

• Mit vársz a következő szezontól?

– A végső helyezést nagyon nehéz megjósolni, de bízom abban, hogy ott leszünk a legjobb négy között. Azt szeretném, ha olyan teljesítményt tennénk le az asztalra, melyből örömünket leljük majd. A sikerhez ugyanis ez is kell.

• Mi a véleményed a formálódó csapatról?

– Mindannyian fiatal és sikeréhes játékosok vagyunk. A többiek tudásáról még nem beszélnék, hiszen egyelőre még nem nagyon ismerem őket, de a szerb univerzális játékosuk szerintem húzóember lesz. Annak viszont nagyon örülök, hogy Komáromban a legjobb barátommal, Robo Demčákkal is együtt játszhatok. Remélem, hogy nagyon jó csapatot alkotunk majd.

• Mik a személyes ambícióid?

– Ahogy már említettem, a saját jó érzésemért szeretnék játszani, de ugyanígy megyek majd az edzésekre is. Természetesen a döntőről álmodom, de addig még hosszú az út. Felelősségteljesen, maximális odaadással kell készülnünk, és akkor sokáig juthatunk.


Kedvenc étel: Minden, amit az édesanyám főz, de a vadasnak nem tudok ellenállni.

Kedvenc ital: Jeges tea, Sprite

Kedvenc film: Törvénytisztelő Polgár, Kapj el, ha tudsz!

Szabadidő: Horgászat, tenisz, kerékpározás, fitnesz és a jóízű beszélgetések a barátokkal.


(kgd)

 

Top