Felvonultak az amerikai verdák (videó)

Dél-Komárom. A hétvégén tartják az amerikai autók nemzetközi találkozóját a Monostori Erődben. A 13. alkalommal megrendezett autós felvonulásról most sem maradtak el a látványos járművek, amelyek végig vonultak Dél-Komárom utcáin.

Augusztus 7. és 10. között zajlik a 13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál a Monostori Erődben. A rendezvényre már hagyományosan több országból érkeznek olyanok, akik rajonganak az amerikai verdákért és az azokhoz kötődő hangulatért. A fesztivál során koncertek és egyéb autós programok várják a látogatókat, természetesen sok legendás autót meg lehet csodálni.

usacar1
A szombati program része volt az autós felvonulás Komáromon keresztül. Korábban az autós menet átjött a szlovákiai oldalra is, de az utóbbi két évben ez bizonyos engedélyezési folyamat miatt elmaradt. A szervezők pár napja még úgy nyilatkoztak, hogy újra átjön a menet a Duna északi oldalára, azonban ez elmaradt. Az autósok közül néhányan átnéztek az északi oldalra, de a szervezett felvonulás nem ment át a hídon.

A 12 órára meghirdetett program némileg csúszott, így 2 óra körül értek a felvonulók a belvárosban található körforgalomhoz. A gumiégetés, a zászlólengetés, a dudálás és az autóból nyújtózkodó csinos hölgyek most sem maradtak el, hosszú perceken keresztül csodálhatta a népes közönség a járműveket.

usacar
A szombat esti és vasárnapi programokról ITT található információ.

usacar2
(kb)

Top