Felújították a Szivárvány Óvodát

BÚCS. Csodaszépen felújított óvoda fogadta a 2015/2016-os tanév ünnepélyes megnyitóján a régi és új óvodásait és az őket elkísérő szülőket, nagyszülőket.

Búcsi óvoda 13

2016 áprilisában az óvodát teljesen elárasztotta a víz egy rosszul legyártott vízvezeték miatt. A víz az egész emeletet és alsó szintet is elásztotta, tönkretette. A végeláthatatlannak tűnő felújítások hatalmas összefogással kezdődtek meg. 4 hónapon át tartó kemény munka eredményeként korszerű, mai elvárásoknak megfelelő óvodába várták a gyermekeket az óvodapedagógusok az idei tanév első napján.

Megnyitó beszédében a község polgármestere, Karkó János elmondta, mintegy 80 ezer euró befektetéssel kívül-belül megújult az óvoda. 20 ezer eurót kaptak a kormányhivataltól, a többit a község költségvetéséből fedezték. Az 1971-ben épült óvodán az elmúlt 45 évben szinte semmilyen felújítást nem végeztek. Most kicserélték a fűtési rendszert, a nyílászárókat, a padlózatot, felújították a szociális helyiségeket, a konyhát, kifestették az épületet, lámpákat, bútorokat, szőnyegeket cseréltek, beépítésre kerültek a folyosók, új kerítést és kaput kapott az óvoda. Az udvarra 450 négyzetméteren új térkövet raktak le.

A kétosztályos óvodát több mint 40 gyerek látogatja, akik mindnyájan boldogan fedezték fel a szép, új óvodát.

(miriák)
Az óvoda felvétele

Top