Felújítják a vízvezetéket Kaván

Komárom. Viszonylag gyakran fordult elő az elmúlt években, hogy csőtörés történt Kava városrészben, ami miatt hosszú órákig szünetelt a vezetékes vízszolgáltatás. November végére a probléma részben megoldódik, miután a KOMVaK kicseréli a leginkább elöregedett vízvezetéket.

Ruman Patrik, a KOMVaK Rt. komáromi víz- és csatornaművek vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, elsőként egy 528 méternyi hosszúságú szakaszon cserélik újra a vízvezetéket. Arra a szakaszra esett a választásuk, amely a múltban a legtöbb gondot okozta, ahol a leggyakrabban fordult elő csőtörés.

A felújítási munkák kivitelezőjét, az Onyx Kft. vállalatot versenytárgyalás útján választotta ki a KOMVaK, 60 ezer euróért vállalták a megbízást. Múlt héten elkezdődtek a földmunkák, november végéig várhatóan be is fejezik a vezeték-felújítás első szakaszát.

„Amellett, hogy a lakosok számára ezentúl stabil ivóvízellátást tudunk majd biztosítani, a KOMVaK üzemeltetési költségei is csökkenni fognak, mivel a teljes nyomvonalon történő felújítás után nem kell tartani rendkívüli események bekövetkezésétől“ – mondta Ruman Patrik, megjegyezve, a jövőben sort kerítenek a kavai vízvezeték többi szakaszának felújítására is.

(d)

Top