Felújítják a színház öltözőit

Múlt hétfőn ötödik alkalommal ülésezett a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselő-testülete. Idén hat helyen újítanak utat a Komáromi járásban. A Jókai Színház öltözőit 84 ezer euróból újítják fel.

szinhazfotomti-e1473161315635

Idén tovább folytatódik a megyei útszakaszok felújítása. Ez három útszakaszt és három kis hidat érint. A Dunamocs és Búcs közötti útszakasz – a II/588-as út – nem egész 2 kilométernyi részen kap új aszfaltréteget, az Ógyalla és Szentpéter között vezető III/1467-es út csaknem 3 kilométeren, míg a Gútát Keszegfalvával összekötő II/573-as út szintén közel 3 kilométeren újul meg.

Három kishíd is megújul. Az egyik a már említett Dunamocs–Búcs útszakaszon, kettő pedig a Komárom– Keszegfalva útszakaszon, Keszegfalvánál, illetve Gadócnál.

Módosították a megye idei költségvetését, melynek keretében Csenger Tibor javaslatára jóváhagyták, hogy 84 ezer eurós célirányos támogatásból megújuljanak a Komáromi Jókai Színház öltözői. Az MKP alispánja az ülésen hangsúlyozta, nemrégiben ő maga is meggyőződött arról, hogy az öltözők már nem méltók a 65 éves színházhoz, illetve művészeihez. A tervek szerint még a nyár folyamán sikerül majd elvégezni a felújítási munkálatokat.

Az Alsó-Csallóközi Társulás Helyi Akciócsoport 49.500 euró támogatást kap a megyétől, de említésre méltó a komáromi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola számára jóváhagyott célirányos támogatás is, melyből szociális helyiségeket újítanak fel.

Farkas Iván, az MKP frakcióvezetője közölte, a megyei önkormányzat jóváhagyta a komáromi kórház ingó és ingatlan vagyonának felértékelését, aminek köszönhetően nem 6 millió euró, hanem 7,5 millió euró összegben épülhet meg a sürgősségi ellátás új pavilonja.

(cs)

(Cikkünk a Delta május 22-i számában jelent meg.)

Top