Ezüstfenyő áll majd a Klapka téren

Komárom. Idén egy 12 méter magas ezüstfenyő lesz Komárom karácsonyfája, melyet egy őrsújfalui család ingyen ajánlott fel a városnak. Az adventi hétvégeken valószínűleg bekapcsolják majd a Monostori híd díszkivilágítását is.

Keszegh Béla, Komárom polgármestere elmondta, a járványügyi korlátozások ellenére javában dolgoznak azon, hogy a város – amennyire lehet – ünnepi díszt öltsön. Az első adventi vasárnap előtt felállítják és feldíszítik a város karácsonyfáját, mely egy 12 méteres ezüstfenyő. Már elkezdték az ünnepi díszkivilágítás kihelyezését is a megszokott helyekre, a városi koszorúja most is a Klapka térre került. Egyelőre még bizonytalan, hogy milyen módon történik a feldíszítése, erről folynak az egyeztetések a Villa Camarum Polgári Társulással, amely minden évben oroszlánrészt vállal a karácsonyi készülődésben.

„Keressük a lehetőségét annak, hogy miként tudunk néhány ünnepi rendezvényt is megszervezni, néhány karácsonyi portékát kínáló standot felállítani a belvárosban, de online koncert lehetősége is felmerült. Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a szabályok akár napról napra változhatnak” – válaszolta megkeresésünkre a polgármester. Ha minden jól megy, november 28-tól minden adventi hétvégén díszkivilágítást kap az új Duna-híd. „Erről a lehetőségről jelenleg is egyeztetünk Dél-Komárom polgármesterével” – mondta lapunknak Keszegh Béla.

cs

Top