Évről évre megrongálják a Duna-parti pihenőhelyeketDUNAMOCS. Igazán büszke lehet Dunamocs település a Duna-partra. E terület mai állapotában is kiválóan alkalmas rekreációra, sétára, kerékpározásra, a természettel, a Dunával való ismerkedésre. Szolgálja a lakosság felüdülését és a horgászok szenvedélyét, kedvezve a kutyásoknak, időseknek és szerelmespároknak.

A dunamocsi horgászok fokozatosan megteremtették a kulturált pihenés feltételeit. Az új évet már hagyományosan horgászbrigáddal kezdték, amikor összeszedték a szemetet és kitisztították a horgászhelyeket. Örvendetes tényként könyvelik el, hogy az elmúlt évekhez képest egyre kevesebb szeméttel találkoznak, ami azt is bizonyítja, hogy a horgászok egyre jobban odafigyelnek egymásra. Viszont akadnak olyan polgártársak, akik nem viselik szívükön a dunai környezet megóvását. A kijelölt pihenőhelyeken komoly rongálások nyomai láthatóak. Valószínűsíthető, hogy a tettesek pár éve még maguk is valamelyik játszóteret vagy homokozót koptathatták, mivel elég gyerekes dolog ez a fajta megnyilvánulás.

A részletekről Szegi Tibor, a Dunamocsi Horgászegyesület elnöke tájékoztatta hetilapunkat: „Sajnos évről évre találkozunk a pihenőhelyeken a vandalizmus minden formájával. Kora tavasszal azzal a ténnyel szembesültünk, hogy a téli hónapokban eltulajdonították a betonból készült pad ülőrészét. Az elmúlt években hiába készítettük el a padokat és az asztalokat faanyagból, ezeket mind eltulajdonították. Ennek ismeretében az elmúlt évben már betonból készítettük, de mint látszik, már ez sem segített. Mindezek fölött már nem hunyhattunk szemet, ezért feljelentést tettünk a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.”

Kép és szöveg: miriák

Top