Esperes-plébánosi beiktatás Ógyallán

Személyi változásokra került sor a Nagyszombati Főegyházmegyében. Dobrý László ógyallai esperes-plébánost Galántára, ThDr. Józsa Attila galántai esperes-plébánost Ógyallára nevezték ki – utóbbi lelkipásztor Perbete egyházközségeket is szolgálja, mivel az egyházmegye kötelékéből elengedték Balogh Károly perbetei plébánost.

Új plébános Ógyallán 1

A nagymácsédi születésű 42 éves Józsa Attila esperes-plébánost 1999-ben szentelték pappá Pozsonyban, a Szent Márton Dómban. 2009-től Galántán szolgált. Tanársegéd-egyetemi adjunktus: Pozsonyban, a Komenský Egyetem Szent Cirill és Metód Római Katolikus Hittudományi Karán, a Liturgika tanszéken. Szeptember 3-án, Ft. Orosch János nagyszombati érsek beiktatta az esperes-plébánosi tisztségbe.

„Örömmel jöttem ebbe a szép, folyóban, erdőben, tágas termőföldben, s nemkülönben vallási és kulturális értékekben gazdag régióba, bár előző szolgálati helyemen, Galántán is nagyon szívesen dolgoztam és tartózkodtam, s nem volt könnyű számomra a váltás. Galánta védőszentje Szent István király, itt pedig Szent László vár rám. Úgy veszem, hogy apostoli királyunk átküldött szentéletű utódjához tanulásra, munkálkodásra. Vágyódom Krisztusban történő találkozásokra, vágyódom közösen átélt szép ünnepekre, az istendicséret alkalmaira, s a hétköznapokban szeretetben gazdag közelségre, hogy mindenki megkaphassa azt a segítséget, amelyet méltán elvár Krisztus Egyházától, s Krisztus papjától. Értetek és veletek akarok lenni az Úr szolgálatában”- mondta beiktatását követően az esperes-plébános, hangsúlyozva, a gyülekezet új lelkipásztoraként szeretné a bizalmat megbecsülni.

Basternák Ildikó ógyallai polgármester virágcsokorral és kedves szavakkal köszöntötte a már beiktatott lelkipásztort. Köszöntésében elmondta, a város életében egy lelkész beiktatatása nagy esemény, s azt kívánja, hogy építő, alázatos és áldásos  munkával szolgálja a közösséget.

(miriák)
(VH felvétele)

Top