Első a Selye Gimnázium, dobogón az IpariEgy magyar tan­nyelvű tanintézmény, a komáromi Selye János Gimnázium lett az első a Nyitra megyei gimnáziumok rangsorában, míg a komáromi Ipari bronzérmes helyen végzett a középiskolák versenyében.

72104b76c40c7df8810c4274aa1cde2b
A komáromi magyar gimnázium ismét a csúcson

A nyitrai tanügyi hivatal minden évben elkészíti a középfokú iskolák rangsorát, melyeket a központi, minisztérium által elismert tanulmányi versenyeken elért eredmények alapján állít össze. Idén is elkészültek a rangsorok: a gimnáziumok versenyében a komáromi Selye Gimnázium lett az első, megelőzve az egyik nyitrai gimnáziumot, valamint az érsekújvári szlovák gimnáziumot (M.R.Štefánik Gimnázium). A Šulek Gimnázium a 8. helyen végzett, a Marianum egyházi gimnázium pedig a 21. helyet szerezte meg.

Jól szerepeltek a járásbeli középiskolák is, hiszen a komáromi Ipari a 3. legjobb lett a Nyitra megyében működő 67 középiskola versenyében. Az első az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia lett (mely szlovák és magyar nyelvű képzést is kínál). Az ógyallai Építőipari Szakközépiskola a 11., a komáromi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola a 14., az ógyallai Műszaki és Gépesítési Szakközépiskola a 30., a bátorkeszi Magán Szakközépiskola a 32., a karvai Szakközépiskola a 38., a komáromi Műszaki Szakközépiskola a 41., a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola a 43. helyen végzett a rangsorban.

IMG_1831-e1472569283504 Hagyományosan jól szerepel az Ipari is

A sportversenyek összesített megyei rangsorában – a gimnáziumok és szakközépiskolák 95-ös listáján – járásunkból főleg a komáromi iskolák szerepeltek jól: a Selye Gimnázium a dobogó 2. fokán, a Šulek Gimnázium pedig a 3.-on végzett. Az Ipari a 8. legjobb lett a megyében, de a Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola 16. helyével ugyancsak az élbolyban végzett a sportversenyeken elért eredményeket tekintve.

(cs)

Top