Élő adventi naptár Komáromban

Civil kezdeményezés nyomán idén élő adventi naptárral találkozhatunk Komárom utcáin. December 1-től szentestéig minden nap egy-egy lakás, ház ablakát világítják ki az aktuális dátummal, illetve díszítik fel az ünnepi hangulat jegyében.

Kliment Andrea, az ünnepi játék szervezője elmondta, néhány éve Magyarországon találkozott hasonló kezdeményezéssel, innen merítette az ötletet. „Mivel a járványügyi helyzet miatt a megszokott karácsonyi rendezvények zöme valószínűleg elmarad, úgy gondoltam, az élő adventi naptárral legalább részben sikerül ünnepváró hangulatot varázsolni a városba“ – válaszolta megkeresésünkre. A játékra bárki jelentkezhet, aki vállalja, hogy a december 1-től december 24-ig terjedő időszak egyik napján feldíszíti otthona ablakát az adventi-karácsonyi időszaknak megfelelően, továbbá az adott nap dátumának számát is kirakja, és sötétedés után kivilágítja.

Az akció részleteiről további információk az esemény „Élő adventi naptár Észak-Komáromban“ elnevezésű facebook-oldalán találhatók. Itt pár napig még jelentkezhetnek azok, akik bekapcsolódnának az ünnepváró kezdeményezésbe, illetve az oldalon majd meg is lehet tekinteni az egyes dekorált ablakokat, amelyeket egy esti séta során bárki felkereshet személyesen is – a pontos címet ugyan nem adják meg, de a környéket igen.

cs

Top