Elkészült az új sportlétesítmény látványterve

Gúta. Egy új sportlétesítménnyel is lendítenének a sportéleten Gútán. Látványtervek már vannak, a kivitelezés azonban még jó pár évet várathat magára.

Nyilvános, névtelen városépítészeti versenyt hirdetett meg Gúta idén év elején, amelynek célja egy új sportlétesítmény látványtervének elkészítése volt. A kiírás tárgyát képezte egy többcélú sportcsarnok építkezési, valamint térbeli megoldása különféle létesítményekkel, és kritérium volt azt is, hogy beleilljen a városi összképbe.

A kiírásra öt pályamű érkezett, és a zsűri pontozással döntötte el a győztest. A legmagasabb pontszámot, 25-öt, a légi Point design Kft. pályaműve kapta, amelyen Keszőcze Ferenc és a gútai Király Tibor dolgozott. Elképzelésük alapján a Gutta Arena szórakoztató és sportkomplexum lenne és a jelenlegi sportcsarnok mellett kapna helyet.

Második és harmadik helyen végzett (két tervezetet nyújtott be) a komáromi Csémy Krisztián pályaműve (20, illetve 19 pont), negyedik a komáromi Vikartovský Ladislav projektje (15 pont) lett, míg a legkevesebb pontot (11) a komáromi Csémy Olivér pályázata kapta.

A Gutta Arena projektje több mint 3,6 millió eurós költségvetéssel számol. Mészáros Imre, a gútai városi hivatal építésügyi osztályának vezetője érdeklődésünkre elárulta, mivel a beruházásnak jelentős költségvetési vonzata van, szeretnék támogatásból előteremteni rá az összeget. A tervezet megvalósítására nincs megszabott határidő.

Borka Roland
Fotó: Point design Kft.

Top