Elfogadták a költségvetést Komáromban

Jóváhagyta a jövő évi költségvetést a képviselő-testület. Már most szinte biztosnak látszik, hogy a városüzemeltetési feladatokra nem lesz elég az elkülönített pénz, ezért jövőre módosítani kell a büdzsét.

kn

A költségvetés 29,2 millió euróval számol a bevételi és kiadási oldalon. Csintalan Miklós főellenőr elmondta, a formai követelményeknek és törvényi előírásoknak megfelel a 2020-as városi büdzsé, ugyanakkor rámutatott, a pénzügyminisztérium néhány nappal ezelőtt módosította a jövő évre vonatkozó előrejelzését, ami szerint Komáromhoz várhatóan 137 ezer euróval kevesebb folyik be a rész-adókból. A főellenőr megalapozottnak nevezte a tételek túlnyomó részét, illetve kijelentette, érezhető, hogy a város igyekszik csökkenteni a költségeket.

Ugyanakkor rámutatott, néhány költségvetési tétel alul van tervezve, elsősorban a városüzemeltetésre – hulladékkezelés, fűnyírás, utak és járdák karbantartása – szánt pénzkeret. „Bárki is végzi majd ezeket a munkákat, nem lesz elég az előirányzott pénzösszeg, ezért a későbbiekben majd módosítani kell a költségvetést” – mutatott rá a főellenőr. Andruskó Imre emiatt bírálta is a városi hivatalt, illetve a pénzügyi főosztályt, szerinte sportszerűtlen ennek tudatában benyújtani egy költségvetési tervezetet.

A jelenlévők végül nagy többséggel fogadták el a jövő évi büdzsét, három képviselő tartózkodott.

(d)

(Cikkünk a Delta december 17-i számában jelent meg.)

Emelkedik a szemétdíj és ingatlanadó Komáromban

Kiakadtak a városok a nagypolitikára

Évértékelő Komárom polgármesterével

Ingyenes lesz a buszközlekedés Komáromban

Top