Életképes a Csemadok Vágfüzesen

Megalakulásának 65. évfordulóját ünnepelték a Vág bal partján fekvő községben. A program Szénási Éva képkiállításának megnyitójával vette kezdetét, majd a Csemadok elnöke, Ruhás Teréz tartotta meg ünnepi köszöntőjét.

Beszédében hangsúlyozta: „Azt, hogy ma ünnepelhetünk és hogy egyáltalán van Csemadok, elsősorban az alapítóknak köszönhető. Ők már annak idején felismerték, hogy szükség van egy olyan szervezetre, amely összetartja a felvidéki magyarságot, ápolja hagyományainkat. A helyi Csemadok alapító elnöke Kiss Aladár volt, évekkel később a szervezet vezetését Nagy Mihály vette át. Vezetőségi tagok Ollé Erzsébet, Horváth Mária, Bak Margit és jómagam voltunk. Egy ideig Nagy Mihály halála után nem működött a szervezet, majd az újraindítást tűztük ki célul, ami úgy tűnik sikerült. Megalakult az új vezetőség és tagságunk száma 144-re nőtt. Talán annak köszönhető, hogy azok közé a szervezetek közé tartozunk, melyek időben bevonták a szervezet életébe a fiatalokat is.“

vagfuzes
Az ünnepi köszöntő után átadták az okleveleket, mégpedig Forró László polgármesternek és a vezetőségi tagoknak: Bak Margitnak, Szalai Erzsébetnek, Bučai Mártának, Balogh Ilonának, Nagy Gabriellának, Habardik Zsuzsannának, Jancsár Violának, Varga Évának és Šudák Ildikónak. Végül köszöntötték a szervezet legidősebb tagjait: Forró Bélát, Füsi Ilonát, id. Bak Sándort, László Gizellát, Novák Ilonát, Ollé Erzsébetet, Szénási Ilonát és Barta Erzsébetet. Az ünnepség végén felléptek az ógyallai és ímelyi hagyo­­mány­őrző csoportok tagjai, valamint az ÉS Színház.

(miriák)  Jancsár Viola felvétele

Top