Elek József a Gimigalériában

A gimigaléria folytatódik… Az idei tanévben elsőként mutatkozott be Elek József kollégánk. Kedden, szeptember 23-án 17.00 órakor került sor történelemtanár –kollégánk A Csallóközből Alaszkába (Tengerentúli kaland) című útikönyvének bemutatójára a Selye János Gimnázium Feszty Árpád termében.

Andruskó Imre, iskolánk igazgatójának megnyitója után a rendezvény másik házigazdája, Szénássy Edit tanárnő beszélgetett az íróval könyvéről. A felolvasások alatt a jelenlévők filmrészleteket láthattak a szövegekhez kapcsolódóan.
A könyv egy amerikai útinapló, amely két utazó élményeit meséli el New Yorktól a Niagarán át Alaszkába, majd onnan vissza Bostonba és a kiindulópontba, New Yorkba. A személyes élményeket az teszi színesebbé, hogy a napló egyúttal összehasonlítja a 170 évvel korábban ott utazó székely Bölöni Farkas Sándor és a 70 évvel ezelőtt ott járt Széchenyi Zsigmond (Alaszkában vadásztam c. könyve) tapasztalatait. Néhol mintha nem is változott volna a helyzet.

A bemutatón közreműködtek még iskolánk diákjai is. A következő gimigaléria vendége Kurucz Sándor operatőr lesz október 14-én. Méltatói volt osztályfőnöke, Kocsis Imre és Oláh Imréné Domonkos Ilona lesznek. Mindenkit sok-sok szeretettel várunk!

Králik Zsuzsanna

Top