Elege lett a gyűlölködésből, távozik a helyi politikából

Less Károly önkormányzati képviselő a legutóbbi testületi ülésen bejelentette, a városban eluralkodott gyűlölködés, beteges légkör, vádaskodás és önkényes bíráskodás miatt a következő önkormányzati választásokon már nem indul, egyúttal lemond a KN Smart Servis városüzemeltetési cégben betöltött felügyelőbizottsági funkciójáról.

Less Károly a júliusi ülés elején szólalt fel, leszögezve, Komáromban egy jó ideje gyűlölködés, értelmetlen gyűlöletkeltés, önkényes bíráskodás folyik. Rámutatott: vádaskodásokkal, személyeskedéssel, felületes félrevezetéssel próbálják az embert hitehagyottá tenni, amire még egy lapáttal rátesz a covid-mizéria idegőrlő, az élet szinte minden szintjét érintő stresszes, negatív hatása.

„A sokszor ismételt hazugságok, féligazságok, már-már beégtek jónéhány ember agyába. Innentől kezdve szempillantás alatt haragra tudnak gyúlni“ – említette meg a városi képviselő, aki azonban nem beszélt konkrét személyekről felszólalásában. Úgy tűnt, többek között azokra a szociális hálón aktív személyekre gondol, akik a vádaskodások mellett sorozatosan jelentik fel az önkormányzatot, a városvezetést és a képviselőket, illetve egyes félrevezető cikkekre, amelyek negatívan befolyásolták a közhangulatot.

Mint mondta, nem firtatja honnan indult, milyen mélyen gyökerezik a gyűlölet, csak abban biztos, hogy ez senkinek sem jó. „Ha nem változtatunk, el fogunk süppedni a harag mély mocsarában“ – jelentette ki. „Polgármesternek, képviselőnek lenni manapság egyet jelent a mélyen megvetett, bármikor, bárhol objektivitást mellőzve kritizálható, górcső alá vethető személyiségekkel“ – vélekedett Less Károly, aki szerint ezzel együtt Komárom újra elindult a folyamatos fejlődés útján, ám ez az út rögös, problémákkal, nem kívánt hibákkal, valamint irigységgel teli.

A képviselő szerint közös elhatározással, akarattal, kölcsönös kommunikációval folyamatosan csökkenthető a kialakult helyzet súlyossága. Azt szeretné, ha Komárom nagykorúvá válna, és nem civakodó gyerekek színtere lenne. Egy olyan hely, ahol fontos a mások iránti felelősségvállalás, a kimondott szavaknak és tetteknek vannak következményei, ahol értelmes és objektív kommunikáció zajlik.

Végül bejelentette, a folyó választási ciklus után már nem indul több önkormányzati választáson, ezzel esélyt adva másnak is. „Ezen felül lemondok a KN Smart Servisben betöltött felügyelőbizottsági funkciómról. És javasolnám a helyemre valamelyik hangadó civil személyiséget“ – zárta felszólalását Less Károly. Kérdésükre elmondta, mint ahogyan már képviselősége előtt és azóta is, úgy a jövőben is szándékában áll bekapcsolódni olyan civil közhasznú tevékenységekbe, mint a faültetés, a hajléktalanok ellátása, ruhagyűjtés vagy éppen a kórház gyerekosztályának segítése.

(d)

Top