Ekeli pörkölt örömködő

Tény, az ekeli örömpörkölt verseny a régió nyugati részének legfiatalabb főzőpárbaja. Négy évvel ezelőtt indították útjára, s azóta minden év októberében megtartják.

A szervezők – a CSEMADOK, az MKP, a VIA NOVA Ifjúsági Csoport helyi alapszervezete és az Ekelért Jótékonysági Alap – valójában hagyományteremtő céllal hívták életre ezt a „gasztronómiai örömködést”. Kezdeményezésük telibe talált, hisz ez a viadal egyre jobban kapaszkodik a főzőversenyek elitjébe. Idén  október 1-én, szombaton ismét benépesül majd a Nappali Bár kerthelyisége, ahol már ötödször találkoznak a pörköltfőzők szerelmesei, hogy eldöntsék, 2016-ban melyik csapat főzi a legfinomabb pörköltet. Török Anikó, az MKP ekeli alapszervezetének elnöke a szervezők nevében elmondta, hogy az idei évben is több versenyszámban lesz lehetősége benevezni a csapatoknak: örömpörkölt főzőverseny, örömmel sütöttem – a legfinomabb sütemény kategória és a legszebb asztal kategóriában is. Az örömpörkölt viadal kategóriába öttagú csapatok jelentkezését várják, nevezési díj 18 euró csapatonként. A szervezők biztosítanak: kiskatlant, asztalokat, padokat, tűzifát, 3 kg sertéshúst, kenyeret, műanyag tányérokat és kanalakat, reggeli megvendégelést. A pörkölt elkészítéséhez a többi hozzávalót, a csapatok cégtábláját, esetlegesen egyenruhákat, terítéshez és díszítéshez szükséges eszközöket a csapatok egyénileg biztosítják. A főzőgárdák érkezését 10 órára várják a helyi Nappali Bár kerthelyiségébe. A legfinomabb sütemény versenyébe a nevezés feltételei a következők: 1 tál sütemény (min. 10-15 db) leadása, legkésőbb a verseny napján, október 1-én, délelőtt tíz óráig. Természetesen nem feltétel a pörköltfőző versenyben való részvétel. Jelentkezési határidő: szeptember 28. Jelentkezni lehet személyesen a helyi Nappali Bárban, vagy a 0905 206 576 telefonszámon.

Ekeli örömpörkölt

A szervezők idén is egész napos programmal, kultúrműsorral, vidám zenével, frissítővel, forralt borral, gyermekfoglalkozásokkal, ingyenes arcfestéssel várják a régi és új csapatokat, és a vendégeket egyaránt. Kiegészítő programként idén is lesz „Nyújtsuk együtt a rétest“ – a házi rétes elkészítése, a rétesnyújtás fortélyai, rétes kóstoló. Délután 15 órakor pedig „Szállj sólyom szárnyán“ címmel akusztikus koncertet ad Sipos Dávid, Vadkerti Imre és Zsapka Attila.

Éppen ezért, aki jól akar szórakozni, finom pörkölteket kóstolni, az feltétlenül írja be az ekeli Örömpörkölt főzőverseny dátumát: október első szombatja.

Pint Sándor

Top